ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα «κληρώνει» για την «Ελιά»

Σήμερα «κληρώνει» για την «Ελιά»

Στο επίκεντρο η ονομασία, το σύμβολο και το ψηφοδέλτιο.

Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά και με αρκετές εκκρεμότητες να παραμένουν ανοιχτές, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, των «58», της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», της «Δυναμικής Ελλάδας» και των συνεργαζόμενων κινήσεων, συναντώνται σήμερα με στόχο μία συμφωνία.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρηθεί να βρεθεί η χρυσή τομή κυρίως για το όνομα με τον οποίο θα κατέλθει η κίνηση στις εκλογές του Μαΐου.

Δεδομένου ότι μένουν μόνο δέκα μέρες για την Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Μάρτιν Σουλτς στις 8-9 Μαρτίου, ίσως η σημερινή να είναι και η τελευταία τους ευκαιρία για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σε αυτή τη συνάντηση, άλλωστε, αναμένεται να μοιραστούν και αρμοδιότητες, ακριβώς λόγω των πολλών πραγμάτων που πρέπει να γίνουν σε σύντομο διάστημα.

Μεταξύ αυτών που πρέπει να αποφασιστούν είναι το όνομα και το σύμβολο του συνασπισμού δυνάμεων, με τις απόψεις εδώ να διίστανται και από εκεί που θεωρείτο περίπου ως δεδομένο το όνομα «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη» που είχε χρησιμοποιήσει σε ομιλία του ο Γιάννης Βούλγαρης, να προτείνεται εντόνως τις τελευταίες ημέρες ως πιο «αναγνωρίσιμο» το όνομα «Ελιά».

Υπέρμαχος αυτής της άποψης είναι από τους «58» ο Νίκος Μπίστης, ενώ δεν αποκλείεται να συμφωνούσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς ήταν ο πρώτος που «λάνσαρε» το συγκεκριμένο όνομα.

Ανοιχτό παραμένει ακόμα το ψηφοδέλτιο του σχήματος, όχι μόνο ως προς τη σύνθεσή του, καθώς αυτή δεν αναμένεται να αποφασιστεί πριν από τη Συνδιάσκεψη, αλλά και ως προς το «στήσιμό» του, με εκπροσώπους των «58» να ζητούν να μην αναφέρονται τα επιμέρους ονόματα και σύμβολα των συνεργαζόμενων φορέων.

Το ΠΑΣΟΚ ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά, καθώς δεν διανοείται να μην φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο ο «πράσινος ήλιος», κάτι που στη συνείδηση της βάσης του θα ισοδυναμούσε με διάλυση του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης:

Αποφάσεις για το κλείσιμο της πολιτικής συμφωνίας της «Ελιάς»

Προετοιμασίες για τη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς»

Μαχαίρας για «58»:Το όλο εγχείρημα καταλήγει σε ΠΑΣΟΚ-συνεργαζόμενοι

Συμφωνία Ευ. Βενιζέλου και «58» για ενωτικό ευρωψηφοδέλτιο