ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Πάντα φταίει ο λαός

Αδ. Γεωργιάδης: Πάντα φταίει ο λαός

«Νέοι φόροι δεν ζητούνται και δεν πρόκειται να μπουν τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το Eurogroupτης 10ης Μαρτίου θα έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα και θα εκταμιευτεί τελικά η δόση.

Ο υπουργός επέρριψε ευθύνες στον ελληνικό λαό για τις κυβερνήσεις που εκλέγονταν τα προηγούμενα χρόνια. «Στις δημοκρατίες πάντα φταίει ο λαός. Ο ελληνικός λαός μετά πάθους και διαχρονικά ψήφιζε μόνο τους πολιτικούς που του λέγανε ωραίες κουβέντες και έστελνε με συνοπτικές διαδικασίες σπίτι του όποιους του λέγανε αλήθειες. Αυτή ήταν η επιλογή του ελληνικού λαού. Αν ο ελληνικός λαός δεν καταλάβει την κοροϊδία, όπως την εποχή του λεφτά υπάρχουν που ψήφισε Παπανδρέου, θα έρθει ο Τσίπρας και η δραχμή. Ε, λοιπόν δεν φταίει ο ελληνικός λαός;», διερωτήθηκε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει από τον Ιούνιο του 2012 και μετά είναι οι περισσότερες που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα και αυτό, όπως είπε, το αναγνωρίζουν όλοι οι ξένοι διεθνείς οργανισμοί. «Το BBC, πριν από 5 ημέρες, είχε πρώτη είδηση ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει θετικό ισοζύγιο πληρωμών από το 1948», πρόσθεσε.