ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν μας τα λέει καλά ο Σταύρος Θεοδωράκης!

Δεν μας τα λέει καλά ο Σταύρος Θεοδωράκης!

Κατά την παρουσίαση των θέσεων του κόμματός του ο κ. Θεοδωράκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ονειρεύεται μια Ελλάδα χωρίς... εθνικά σύνορα το «Ποτάμι», την ώρα που ήδη έχουμε εκχωρήσει την κυριαρχία μας στους δανειστές.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι σημερινές τοποθετήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη όπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τις θέσεις του κόμματός του, εμφανίστηκε «ακραία ευρωπαϊστής» επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα, αλλά ευρωπαϊκά: «πρέπει η ΕΕ να γίνει χώρα μας. Ομόσπονδη Ευρώπη στην οποία θα παραχωρηθούν εξουσίες...» και συνέχισε λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε εθνικοί στρατοί: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι εθνικοί στρατοί πρέπει να υπάρχουν... Δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα, υπάρχουν ευρωπαϊκά».

Περίεργες απόψεις έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης και τούτο διότι είναι σε όλους αντιληπτό ότι «οι καιροί είναι πονηροί» και είναι πλέον σαφές ότι η ίδια η Ευρώπη έχει απολέσει το βασικό, δομικό της χαρακτηριστικό, που ήταν –υποτίθεται- η αλληλεγγύη των λαών.

Σε μια τέτοια περίοδο, που το πάλαι ποτέ «οικουμενικό χωριό» της Ευρώπης έχει πάει περίπατο και που οι χώρες της ΟΝΕ υφίστανται με τον πιο σκληρό τρόπο τη γερμανική δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική επέλαση, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ υπεράνω... πατρίδας!

Την ώρα που η Ευρώπη, τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή και η Μεσόγειος είναι μια φλεγόμενη μπαρουταποθήκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού μας λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εθνικοί στρατοί, με ό,τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για μια χώρα που περιστοιχίζεται από τις αλυτρωτικές διαθέσεις γειτόνων όπως οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί, οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί.

Σε μια χώρα που το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα «κοράκια» των ευρωπαϊκών και των διεθνών αγορών στραγγαλίζουν καθημερινά τον κοινωνικό ιστό με τις ευλογίες του γερμανικού κατεστημένου, ο κ. Θεοδωράκης μας προτρέπει να νιώθουμε Ευρωπαίοι και μάλιστα να νιώθουμε χαρούμενοι για όσα τραγικά τεκταίνονται σε βάρος της χώρας μας.

Και στην τελική, αφού κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα, γιατί να μην χάσουμε και την εθνική μας ταυτότητα;

Άλλωστε, η... Ευρώπη που οραματίζεται ο κ. Θεοδωράκης έχει δείξει ήδη πόσο πολύ μας εκτιμά ως Έλληνες. Να μην ανταποδώσουμε αυτή τη... γενναιοδωρία;

Διαβάστε ακόμη:

Το Ποτάμι: Ο Θεοδωράκης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του

To βίντεο που σαρώνει: Ο Μητσικώστας μιμείται τον Σταύρο Θεοδωράκη