ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Ματωμένο βιβλίο, ματωμένα χρήματα. Να τα χαίρεστε

Μπακογιάννης: Ματωμένο βιβλίο, ματωμένα χρήματα. Να τα χαίρεστε

Την άποψή του εξέφρασε ο δήμαρχος Καρπενησίου για την έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ο σημερινός δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, γιος του Παύλου Μπακογιάννη, ήταν μόλις 11 ετών όταν η 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον πατέρα του στα σκαλιά του γραφείου του στην οδό Ομήρου.

25 χρόνια αργότερα η έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα προκαλεί την έντονη αντίδρασή του.

Μέσω του προφίλ που διαθέτει στο facebook στέλνει το δικό του μήνυμα στον εκδοτικό οίκο Λιβάνη: «Ματωμένο βιβλίο, ματωμένα χρήματα. Να τα χαίρεστε.» αναφέρει στο σχόλιό του ο κ. Μπακογιάννης

Η σημείωση του εκδότη

Ο εκδοτικός Οίκος θέλοντας να προλάβει τις πιθανές αντιδράσεις σημειώνει στο σημείωμα του εκδότη: «Με πίστη στην αρχή της διερεύνησης κρίσιμων φάσεων της ιστορικής και πολιτικής εξέλιξης και με μοναδικό κριτήριο να χυθεί άπλετο φως, προχωρήσαμε στην έκδοση του βιβλίου αυτού. Είναι αυτονόητο ότι ο Εκδοτικός Οίκος, βασιζόμενος στις παραπάνω αρχές, έχει εκδώσει και άλλα βιβλία σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση της 17Ν, που αποδεικνύουν κάθε φορά ότι η έκδοση ενός βιβλίου δεν σημαίνει ότι ο Εκδοτικός Οίκος συμμερίζεται ή ταυτίζεται με τις απόψεις των συγγραφέων», επισημαίνει δε πως δεν είναι κάτι περισσότερο από όσα έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί στις προκηρύξεις της οργάνωσης.