ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σαμαράς είπε «όχι» στον Βενιζέλο για τον Σαχινίδη

Ο Σαμαράς είπε «όχι» στον Βενιζέλο για τον Σαχινίδη

Συζήτηση για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γ. Προβόπουλο στην Τράπεζα της Ελλάδος είχαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος.

«Θα πρέπει να πάει κάποιος από το ΠΑΣΟΚ» πρότεινε ευθέως, χωρίς περιστροφές, στον κ. Σαμαρά ο Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα με το Βήμα.

Στο περιθώριο της συνδιάσκεψης της «Ελιάς» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε την πρότασή του στον κ. Σαχινίδη. «Πρότεινα στον Πρωθυπουργό να πας εσύ, Φίλιππε. Είσαι ο κατάλληλος».

Έπεσε προς στιγμήν παγωμάρα στο πηγαδάκι, αλλά το καλύτερο το είπε αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος. Δηλαδή, αποκάλυψε τι ακριβώς του απάντησε ο κ. Σαμαράς ακούγοντας το όνομα Σαχινίδης. «Ρε παιδί μου, αυτός ο Φίλιππος έχει συνδυάσει το όνομά του με το σκληρό Μνημόνιο που έχει εκτροχιάσει τα ελλείμματα. Ηρθε αμέσως μετά η ύφεση, εκτοξεύτηκε η ανεργία. Ελήφθησαν σκληρά μέτρα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Μαζί με τον άλλον (σ.σ.: εννοεί τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου) έφεραν την οικονομία σ' αυτά τα χάλια. Αν τον τοποθετήσω διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, θα μου τα ψάλουν οι πάντες, δεν θα μπορώ μετά να σταθώ στα πόδια μου. Όλοι θα με κατακρίνουν...».

Ο κ. Βενιζέλος έκλεισε τη συζήτηση εκεί και ο κ. Σαχινίδης έκανε μεταβολή και απομακρύνθηκε.