ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρώτος τηλεοπτικός «διαξιφισμός» Σπηλιωτόπουλου-Σακελλαρίδη

Ο πρώτος τηλεοπτικός «διαξιφισμός» Σπηλιωτόπουλου-Σακελλαρίδη

Το πρώτο τους τηλεοπτικό ντιμπέιτ είχαν το βράδυ της Πέμπτης οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Και δύο υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν επικριτικοί προς τον νυν Δήμαρχο Γ. Καμίνη, ενώ διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους, κυρίως για τον τρόπο αντιμετώπισης του παραεμπορίου. Κληθέντες να ονοματίσουν τα τρία βασικά προβλήματα της Αθήνας οι κύριοι Σπηλιωτόπουλος και Σακελαρίδης μίλησαν για την ασφάλεια, το παραεμπόριο και την εικόνα της πόλης ο πρώτος και για την κατάσταση της κοινωνίας, την ανάγκη να κρατηθεί η πόλη ζωντανή και την ενίσχυσης της εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη, ο δεύτερος.

Τα βασικά σημεία στα οποία διαφώνησαν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αστυνόμευση στην Αθήνα και η διαχείριση του προβλήματος του παραεμπορίου. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επιτέθηκε στον κ. Καμίνη για την απουσία ελέγχων από τη δημοτική αστυνομία τα τελευταία 3,5 χρόνια προτείνοντας τη δημιουργία μητροπολιτικής αστυνομίας, ενώ ο κ. Σακελλαρίδης επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της διάλυσης της δημοτικής αστυνομίας ως κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.

SAK

Για το παραεμπόριο, ο υποψήφιος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν θα δείξει την παραμικρή ανοχή προτείνοντας την καταστροφή των παράνομων εμπορευμάτων σε υψικάμινο ή με ειδικές μπογιές ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην πάταξη του λαθρεμπορίου στην πηγή του, αναφέροντας όμως, ότι και ο κόσμος στρέφεται σε αυτές τις λύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στο κρίσιμο ερώτημα, ποιον συνυποψήφιό τους θα στήριζαν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών σε περίπτωση αποκλεισμού τους από τον πρώτο γύρο και οι δύο, αφού αρχικά εμφανίστηκαν σίγουροι ότι θα είναι υποψήφιοι και τη δεύτερη Κυριακή, ο μεν κ. Σπηλιωτόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο στήριξης του Γιώργου Καμίνη αλλά δεν αποκάλυψε τα χαρτιά του για τα υπόλοιπα πρόσωπα, λέγοντας ότι θα αποφασίσει ανάλογα με τις προγραμματικές τους θέσεις. Ο κ. Σακελλαρίδης από την πλευρά του, έκλεισε την πόρτα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με υποψήφιο από τη ΝΔ, λέγοντας ότι είναι μεγάλο το πολιτικό χάσμα που τους χωρίζει.

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαρίδης: Απογοήτευσε τον προοδευτικό κόσμο ο κ. Καμίνης

Ολομέτωπη επίθεση στον Καμίνη από τον Άρη