ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΓΑΠ απειλεί να μην ψηφίσει τη νέα συμφωνία με την τρόικα!

Ο ΓΑΠ απειλεί να μην ψηφίσει τη νέα συμφωνία με την τρόικα!

Φόβοι στην κυβέρνηση και για άλλες διαρροές...

Αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.grαναφέρουν ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, με πρωτοβουλία του, με τον τέως πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου προκειμένου να τον βολιδοσκοπήσει για τις προθέσεις του ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για τη νέα συμφωνία με την τρόικα, δεν απέσπασε τη συναίνεσή του.

Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάθεται η κυβέρνηση σε αναμμένα κάρβουνα, διότι μια ενδεχόμενη καταψήφιση απ' τον Παπανδρέου θα δημιουργήσει μείζονα πολιτική κρίση, όχι μόνο στο διαρκώς ταλανιζόμενο ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνολικότερα στην κυβέρνηση Σαμαρά, για ευνόητους λόγους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, στην ουσία η πρωτοβουλία για την τηλεφωνική επικοινωνία Στουρνάρα-Παπανδρέου δεν ανήκε στον υπουργό.

Αυτός ο οποίος τον προέτρεψε να αναλάβει να του τηλεφωνήσει ήταν ο Β. Βενιζέλος, επειδή έχει συγκεκριμένες πληροφορίες περί των προθέσεών του. Ότι δηλαδή δεν αποκλείει την καταψήφιση, τουλάχιστον ορισμένων εκ των νέων μέτρων!

Δεν θέλησε όμως να του τηλεφωνήσει ο ίδιος. Και το έργο αυτό το ανέλαβε ο «τσάρος».

Ωστόσο στη διάρκεια της συζήτησής τους ο ΓΑΠ δεν υποσχέθηκε την υπερψήφιση της νέας συμφωνίας. Περιορίστηκε να πει στον υπουργό, ότι θα... μελετήσει το περιεχόμενο της και ανάλογα θα πράξει!

Κινήθηκε δηλαδή στο ίδιο περίπου μήκος κύματος που είχε κινηθεί ο στενός συνεργάτης του Γ. Ελενόπουλος, σε γραπτή δήλωση που είχε προηγηθεί πριν την οριστικοποίηση της συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας.

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, πως ο τέως πρωθυπουργός έχει ανέβει «στα κάγκελα» με τις νέες ρυθμίσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά διαφωνεί και με άλλες ρυθμίσεις που προβλέπονται στη συμφωνία.

Ωστόσο, όπως μας τόνισε στενός συνεργάτης του, ο ΓΑΠ είναι οργισμένος και με τα διάφορα deals που πιστεύει ότι έχουν κάνει ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος με πολύ συγκεκριμένους εκδότες, τους οποίους μάλιστα θεωρεί ως βασικούς υπεύθυνους για την πτώση της κυβέρνησής του.

Όπως μάλιστα ανέφερε, κατά τις πληροφορίες μας, ο Βενιζέλος στον Σαμαρά κατά τη συνάντηση που είχαν μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, είναι πιθανό να ακολουθήσουν τον ΓΑΠ σε ενδεχόμενη καταψήφιση κάποιων μέτρων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με την τρόικα και ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι είναι πολιτικά κοντά του.

Και ανέφερε τους Θ. Μωραΐτη, Ν. Σιφουνάκη και ορισμένους άλλους.

Φαίνεται, ότι ο ΓΑΠ έχει επιλέξει να παίξει με τα νεύρα των Σαμαρά και Βενιζέλου, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει προπομπός, ίσως και καταλύτης, σοβαρότατων εξελίξεων!

Διαβάστε επίσης

DieWelt: Η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τα όρια του Eurogroup

FAZ: Ηρεμιστικό χάπι στους πολίτες δίνει...ο Σαμαράς