ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψαριανός: Η ΔΗΜΑΡ έπρεπε να ψηφίσει παρών

Ψαριανός: Η ΔΗΜΑΡ έπρεπε να ψηφίσει παρών

Αιχμές για την στάση που τήρησε ο Φώτης Κουβέλης στο ζήτημα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών άφησε ο Γρηγόρης Ψαριανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς εγκαλεί τον πρόεδρο του κόμματος για το γεγονός ότι αποφάσισε την στάση που θα τηρήσει η κοινοβουλευτική ομάδα στην ψηφοφορία χωρίς να προηγηθεί συζήτηση με τους βουλευτές και εξέφρασε την άποψη ότι η ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να ψηφίσει «παρών».

«Ο κ. Κουβέλης, ο πρόεδρός μου, βγήκε στο Βελλίδειο και είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Και συνεκλήθη η κοινοβουλευτική ομάδα δύο μέρες μετά, το Σάββατο. Για να αποφασίσουμε τι; Αυτό που είχε ανακοινώσει ο κ. Κουβέλης στο Βελλίδειο; Να μιλήσουμε επί του πρακτέου και για την ουσία της δημοκρατίας, με την οποία έχω μεγαλώσει;

Περίμενα από τον κ. Κουβέλη να πει ότι επειδή η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, βγήκε εκβιαστικά, προτείνω στην κοινοβουλευτική μου ομάδα να ψηφίσουμε παρών, γιατί κάποια τα δεχόμαστε και άλλα όχι – μην πούμε τώρα ποια είναι αυτά, τα γάλατα, τα ταξί, τα βανάκια των ξενοδοχείων ή οι τράπεζες. Κάποια από αυτά, όμως, είχαν αποφασιστεί και ήταν υποχρεώσεις απ’ όταν η ΔΗΜΑΡ ήταν στην κυβέρνηση».

Ωστόσο, ο κ. Ψαριανός δεν έθεσε ζήτημα αποχώρησης του καθώς, όπως είπε, είναι ευχαριστημένος στην ΔΗΜΑΡ ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί της βουλευτικής του έδρας σε περίπτωση που είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές.

«Δεν αισθάνομαι στενάχωρα στη ΔΗΜΑΡ. Είναι το σπίτι μου και άλλοι πρέπει να αισθάνονται στενάχωρα. Είναι επίλυδες ή επισκέπτες, περαστικοί, που μπορεί και να εκλεγούν μεθαύριο, αλλά μετά από 2-3 μήνες θα φύγουν. Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να μη λέγεται καν ΔΗΜΑΡ μετά τις ευρωεκλογές και θυμηθείτε το.

Αν ήμουν να πάω προς την έξοδο, θα είχα πάει ήδη. Πρέπει να μου κλείσει κάποιος την πόρτα για να βρεθώ, αλλά δεν έχω σκοπό να το κάνω εγώ αυτό. Εκτός αν το πράγμα φτάσει στο απροχώρητο, αλλά δεν έχω πρόθεση, διότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία διαδικασία. Σε ενάμιση μήνα έχουμε εκλογές. Θα συμμετάσχω και έχω πει ότι θα είμαι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο, όταν είπα πρώτος και μόνος, πριν από οποιονδήποτε άλλον, όταν μπήκε το θέμα του σταυρού, θα είμαι υποψήφιος. Τώρα, όμως, που έβαλαν το θέμα του ασυμβίβαστου και λένε ότι δεν θα μπορείς να είσαι υποψήφιος ευρωβουλευτής εάν πρώτα δεν παραδώσεις την έδρα, δεν ξέρω τι θα κάνω. Μπορεί και να παραδώσω την έδρα», σημείωσε ο κ. Ψαριανός.