ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με εισαγγελέα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ απειλεί ο Βενιζέλος τον ΓΑΠ

Με εισαγγελέα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ απειλεί ο Βενιζέλος τον ΓΑΠ

- Οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μετά τις ευρωεκλογές, με κίνηση ανατροπής του Βενιζέλου

- «Ο Βενιζέλος μετατρέπει το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα της Ν.Δ», λένε οι Παπανδρεϊκοί

Βγήκαν για τα καλά τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ μετά την διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες.

Πέρα από το σφοδρό επεισόδιο που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Βενιζέλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει το ζήτημα να εκτονωθεί. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει αντιληφθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό μια έντονη κινητικότητα εκ μέρους του κ. Παπανδρέου την οποία μεταφράζει ως κίνηση αμφισβήτησης του.

Ο κ. Βενιζέλος έχει πληροφορηθεί ότι τον τελευταίο καιρό, Παπανδρεϊκοί αλλά και παλιά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να κινήσουν τις διαδικασίες για την ανατροπή του το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαϊου, αναμένοντας ότι η Ελιά θα υποστεί εκλογική συντριβή.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει το κόμμα ξανά στον κ. Παπανδρέου και είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα.

Αν δεν υπήρχε μάλιστα και η διαφοροποίηση του κ. Απόστολου Κακλαμάνη στην ψηφοφορία της Κυριακής, είναι βέβαιο ότι θα είχε προχωρήσει στη διαγραφή του κ. Παπανδρέου.

Το μείζον πρόβλημα για τον κ. Βενιζέλο είναι ότι εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου έχει ισχυρά ερείσματα. Οι κ.κ Μωραϊτης, Σαχινίδης, Σηφουνάκης, Γκερέκου αλλά και κάποιοι άλλοι έχουν ως σημείο αναφοράς τον κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως οι κ.κ Ρέππας, Παπουτσής, Καρχιμάκης αναμένεται να κινηθούν εναντίον του αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αυτό που προδιαγράφεται μέχρι σήμερα.

Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο, ο κ. Βενιζέλος προετοιμάζει την άμυνα του. 'Εχοντας αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον κ. Λοβέρδο , προχωρά την οικοδόμηση συμμαχιών με τους κ.κ Σκανδαλίδη και Χρυσοχοϊδη.

Παράλληλα ξεκίνησε τις προειδοποιητικές βολές κατά του κ. Παπανδρέου.

20

Η χθεσινή αποστροφή των δηλώσεων του, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, περί «εκκρεμοτήτων» που έχει ο κ. Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ ήταν ένας σαφής υπαινιγμός για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και το πόρισμα της εταιρείας ορκωτών λογιστών που διενήργησε τον έλεγχο.

Ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος, στην επόμενη κίνηση αμφισβήτησης του πρώην Πρωθυπουργού, να στείλει το πόρισμα στον Εισαγγελέα, συνοδευόμενο από μηνυτήρια αναφορά για τη μαύρη τρύπα στα οικονομικά του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά, το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ο πρώην Πρωθυπουργός για τη διαχείριση των οικονομικών και τονίζουν με νόημα ότι ''τον κ.Βενιζέλο δεν τον ενδιαφέρει αν οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο 3%, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συμμετέχει στην κυβέρνηση και να μετατρέπει το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα του Σαμαρά''.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα φτάνουν και πληροφορίες που φέρουν τον κ.Παπανδρέου έτοιμο να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, εμπλέκοντας συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και τον ίδιο τον κ.Βενιζέλο.

Διαβάστε επίσης:

Όλος ο διάλογος Βενιζέλου-ΓΑΠ μετά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου

«Καντήλια και μπινελίκια» στο ΠΑΣΟΚ

Πόσο μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση Σαμαρά

Διαγραφή του ΓΑΠ ήθελε ο Βενιζέλος!

Βενιζέλος: «Nτροπή» η στάση του Κακλαμάνη και του Παπανδρέου

Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο