ΠΟΛΙΤΙΚΗ

To ΠΑΣΟΚ καταψήφισε άρθρο του υπουργείου Εσωτερικών

To ΠΑΣΟΚ καταψήφισε άρθρο του υπουργείου Εσωτερικών

-Διχογνωμία ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ

-Ντόλιος: Το καταψηφίζω

-Κουκουλόπουλος: Η θέση του κόμματος είναι η υπερψήφιση του άρθρου

Η ηρεμία όπως φαίνεται δεν έρχεται παρά τις όποιες προσπάθειες στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Μετά τις αποκαλύψεις με τον πρώην γγ της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο, σήμερα προέκυψε θέμα, καθώς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το άρθρο 21 του Γιάννη Μιχελάκη με το οποίο ρύθμιζε θέματα του υπουργείου του.

Το συγκεκριμένο άρθρο έδινε το δικαίωμα στους Δήμους, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να δίνουν επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς καθώς και σε άλλους φορείς, οι οποίοι συμβάλουν στην προβολή του τόπου και στην τουριστική ανάπτυξη, με ποσά άνω του 1,5% επί των τακτικών εσόδων του δήμου.

Εκτός του παραπάνω ενδοκυβερνητικού ζητήματος προέκυψε και διχογνωμία μεταξύ στελεχών της Ιπποκράτους.

Αφορμή στάθηκε το άρθρο 24 για να γίνει μέσα στο κοινοβούλιο κυριολεκτικά, χαμός, με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιο να δηλώνει πως το καταψηφίζει, την ίδια ώρα που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, τόνιζε πως η θέση του κόμματος είναι η υπερψήφιση του άρθρου.

Παράλληλα ο Π. Κουκουλόπουλος ζήτησε από τον Γ. Μιχελάκη να προχωρήσει σε νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Το άρθρο που στάθηκε η αφορμή της διχογνωμίας προβλέπει πως οι αιρετοί των ΟΤΑ οι οποίο έχουν παραπεμφθεί για πλημμέλημα, θα τίθενται σε καθεστώς αργίας εάν και μόνο εάν έχει τελεσιδικήσει η δικαιοσύνη. Το ίδιο άρθρο αναφέρει πως όσοι έχουν διαπράξει κακούργημα θα τίθενται επίσης σε αργία αρκεί να υπάρχει πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι λογική ως συνέχεια του τεκμηρίου της αθωότητας.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του ζητά ο αιρετός που έχει διαπράξει το αδίκημα να τίθεται αυτόματα σε αργία, χωρίς την προϋπόθεση της καταδικαστικής απόφασης.

Διαβάστε επίσης:

Διαφωνίες του ΠΑΣΟΚ σε 4 άρθρα του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη»

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός είναι ένας κοινοβουλευτικός λιποτάκτης