ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Οι πανηγυρισμοί διαψεύδονται από τη σκληρή πραγματικότητα

Στρατούλης: Οι πανηγυρισμοί διαψεύδονται από τη σκληρή πραγματικότητα

«Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για έξοδο στις αγορές διαψεύδονται από τη ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας ποσοστά ανεργίας που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΟΑΕΔ και την ΕΛΣΤΑΤ.

«Η αύξηση των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων και η δραματική μείωση όσων από αυτούς παίρνουν επίδομα ανεργίας, στο 12% των ανέργων που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνουν ότι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και έξοδο στις αγορές, διαψεύδονται από τη σκληρή πραγματικότητα των κοινωνικών ερειπίων που σκόρπισαν οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου», ανέφερε ο κ. Στρατούλης, ενώ πρόσθεσε ότι: «Οι 1,5 εκατ. άνεργοι, το 34% του πληθυσμού που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, τα 3 εκατ. των ανασφάλιστων, τα 586.000 παιδιά που κινδυνεύουν από την πείνα, οι δεκάδες χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις, οι χιλιάδες συμπολίτες μας που αυτοκτόνησαν, είναι τα θλιβερά τρόπαια των δήθεν πετυχημένων κυβερνητικών πολιτικών».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, στέλνουν με τους αγώνες τους και θα επισφραγίσουν με την ψήφο τους, ισχυρό μήνυμα ανατροπής της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων τους και ελπίδας ότι μπορεί με αριστερή κυβέρνηση να προωθηθεί η κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας μας».

Διαβάστε επίσης:

Η ανεργία στους νέους άγγιξε το 56,8% τον Ιανουάριο