ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανώλης Γλέζος: Δεν θέλουν να συναντηθώ με την Μέρκελ

Μανώλης Γλέζος: Δεν θέλουν να συναντηθώ με την Μέρκελ

Όπως δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα του για συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, για ακόμα μια φορά.

Ο κ. Γλέζος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν επιθυμούν αυτή τη συνάντηση συσχετίζοντας τις συνεχόμενες αρνήσεις με τον αγώνα του ενάντια στη ναζιστική κατοχή.


«Το ζητάω γιατί θέλω να εκφράσω τη βούληση όσων έχουμε υποφέρει. Έχω ζήσει απευθείας τη φρίκη της ναζιστικής κατοχής και θέλω να ρωτήσω την κα. Μέρκελ πώς είναι δυνατόν να έχει εξοφλήσει τις αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια με τη Γιουγκοσλαβία και την Πολωνία και όχι με την Ελλάδα», είπε ο κ. Γλέζος.


Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι θέλει τη φιλία των δύο λαών, ενώ ερωτώμενος για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, τη χαρακτήρισε ως μια ακόμα μορφή δανεισμού.
Κλείνοντας, υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δέχεται λάσπη, επειδή είναι φανερό ότι θα νικήσει στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει το ρόλο του διαμεσολαβητή, για να έρθει ο λαός στην εξουσία.