ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά το Πάσχα η απολογία Παπακωνστα​ντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Μετά το Πάσχα η απολογία Παπακωνστα​ντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Μετά το Πάσχα θα απολογηθεί σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ήδη κάτω από άκρα μυστικότητα κατέθεσαν συμπληρωματικά ενώπιον του ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανιδη πέντε άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν στελέχη του ΣΔΟΕ.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων αυτών ήταν σύντομες και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν άλλοι μάρτυρες, εκτός και εάν ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατά την απολογία του προτείνει νέους μάρτυρες, όποτε και θα κληθούν να καταθέσουν, εφόσον βέβαια αυτό κριθεί αναγκαίο από τον κ. Τσαλαγανίδη.

Παράλληλα, ο ειδικός ανακριτής ενέταξε στην δικογραφία για τον πρώην υπουργό Οικονομικών τις συναφείς υποθέσεις-δικογραφίες των μη πολιτικών προσώπων (συμμετόχων) που είναι εκκρεμείς στους οικονομικούς εισαγγελείς και αφορούν συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαλαγανίδης πήρε από τους οικονομικούς εισαγγελείς και ενέταξε στην δικογραφία του κ. Παπακωνσταντίνου, ως συμμετόχους τα ξαδέλφια του Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη, που από την αρχική λίστα Λαγκάρντ «χάθηκαν» περιέργως 1,222 εκατ. δολάρια και τον Ανδρέα Ρωσσώνη.

Αντίθετα, στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένουν οι δικογραφίες που αφορούν τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογική αμνηστία σε ΜΚΟ με υπογραφή Παπακωνσταντίνου

Στον ειδικό ανακριτή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ