ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Ντέρμπι Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Ντέρμπι Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ

Nέα δημοσκόπηση «βλέπει το φως» της δημοσιότητας σήμερα, σύμφωνα με την οποία η αδιευκρίνιστη ψήφος, βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

Η δημοσκόπηση είναι της MRB για το Real.gr και δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με τη ΝΔ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19.9% και η ΝΔ 19.7% διαφορά 0.2%. Ακολουθούν Το Ποτάμι 9.2%, Χρυσή Αυγή 8.2% ΚΚΕ 6,1%, Ελιά 5.3%, ΑΝ.ΕΛ 4% ΔΗΜΑΡ 2.7%, Άλλο κόμμα 6.9%, Αδιευκρίνιστη ψήφος 18%

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων ουσιαστικά δεν αλλάζει (από 0.2% αυξάνεται στο 0.3%), ωστόσο Το Ποτάμι αλλά και η Χ.Α. συγκεντρώνουν διψήφια ποσοστά 11.2% και 10% αντίστοιχα.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η ΝΔ περνάει μπροστά με μία μονάδα διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ΝΔ 21.8% και ΣΥΡΙΖΑ 20.8%. Ακολουθούν Το Ποτάμι 8.2%, Χρυσή Αυγή 8.1%, ΚΚΕ 6%, Ελιά 4.9%, ΑΝ.ΕΛ 4.1%, ΔΗΜΑΡ 2.8%, άλλο κόμμα 5.7%, αδιευκρίνιστη ψήφος 17.6%. Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται στο 1.2%

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Α. Σαμαράς προηγείται με 14.4% έναντι του Α. Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 43.1% και 28.7% ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκάθαρο προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις βουλευτικές εκλογές. Η διαφορά από τη ΝΔ φτάνει στις 10 μονάδες για τις ευρωεκλογές και 8.5% για τις εθνικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές και παράσταση νίκης

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε Ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές

Πώς θα είναι το νέο Ευρωκοινοβούλιο;