ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ατζέντα Μηταράκη

Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ατζέντα Μηταράκη

H αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην ετήσια εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον, με την αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, αρμόδια για θέματα Ευρώπης, Λόρα Τακ (Laura Tuck). Θέμα της συζήτησης ήταν η πορεία και οι προοπτικές των προγραμμάτων που υλοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα στην Ελλάδα.

Ειδική έμφαση δόθηκε στην προώθηση της ανάπτυξης και τη μείωση ανεργίας, ειδικότερα δε της ανεργίας των νέων, στην προώθηση μεταρρυθμίσεων, με στόχο τη βελτίωση της σειράς κατάταξης της Ελλάδας στην ετήσια έκθεση «Doing Business» της Παγκόσμιας Τράπεζας και στην ανάγκη περαιτέρω ενθάρρυνσης της έρευνας και της καινοτομίας.

Επίσης, ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο Ευρώπης, Κεντρικής Ασίας, Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής του IFC (επενδυτική θυγατρική της Παγκόσμιας Τράπεζας) Δημήτρη Τσιτσιράγκο, με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα επενδύσεων από πλευράς IFC σε ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν διεθνή δραστηριότητα, καθώς και την παροχή τεχνικής βοήθειας σε θέματα υλοποίησης θεμάτων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Διαβάστε επίσης:

Στο Λευκό Οίκο ο Μηταράκης