ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυο οι κενές θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Δυο οι κενές θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτενής πολιτική συζήτηση για την προεκλογική εκστρατεία, για πρόσωπα και για την τακτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε στην αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε σε πέντε ακόμη υποψηφιότητες και την κατά πλειοψηφία απόφαση για τον Κρίτωνα Αρσένη, απομένει η συμπλήρωση δύο ακόμη θέσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του Κρίτωνα Αρσένη, πηγές προσκείμενες στην Αριστερή Πλατφόρμα που διατύπωσε ενστάσεις, τόνιζαν ότι οι διαφωνίες δεν αφορούσαν τόσο το πρόσωπο του κ. Αρσένη, όσο το γεγονός της μεταπήδησης από το ένα ψηφοδέλτιο (του ΠΑΣΟΚ, παρά την παραίτησή του) στο άλλο (στον ΣΥΡΙΖΑ) και ότι ο συμβολισμός, ότι ήταν προσωπική επιλογή του Γ . Παπανδρέου, είναι ιδιαίτερα αρνητικός.

Εκ μέρους του κ. Τσίπρα και άλλων μελών του οργάνου τέθηκε το θέμα της μη συμπερίληψης στο ψηφοδέλτιο τόσο του Γιάννη Βαρουφάκη, όσο του Κώστα Λαπαβίτσα και το θέμα έκλεισε εκεί.

Μία από τις δύο υποψηφιότητες που θα επιλεγούν τα επόμενα 24ωρα θα προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα.

Διαβάστε επίσης:

Επτά νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ