ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αντιπροσωπεία των Ρομά συναντήθηκαν Πολύδωρας και Χριστοδουλόπουλος

Με αντιπροσωπεία των Ρομά συναντήθηκαν Πολύδωρας και Χριστοδουλόπουλος

Με αντιπροσωπεία Ρομά της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας ΟΜΗΡΟΣ συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό Βύρων Πολύδωρας.

Στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Μάκης Χριστοδουλόπουλος, συζητήθηκαν «προβλήματα ζωτικής και κρίσιμης σημασίας» που απασχολούν τους Ρομά.

Ο κ. Πολύδωρας τόνισε τη συμπαράστασή του στους Έλληνες Ρομά και σημείωσε ότι θα είναι «μόνιμος συνήγορος και παραστάτης των Ελλήνων Ρομά σε όλα τα φόρα, αρχίζοντας από το Ευρωκοινοβούλιο». Σύμφωνα με τον κ.Πολύδωρα, οι Ρομά είναι «η πλέον ευπαθής κοινωνική "ομάδα" πληθυσμού, πάνω από ένα εκατομμύριο».

Τέλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αυτή η "φυλή" είναι ελπίδα για την Ελλάδα, εξαιτίας της δημογραφικής της ευρωστίας, του δυναμισμού της και της δημιουργικότητάς της. Είναι εστία ελπίδας και όχι καταυλισμός απελπισίας».

Στη συνάντηση από πλευράς των Ελλήνων Ρομά παρέστησαν ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Μυλωνάς, και η Γενική Γραμματέας Ζωή Παυλοπούλου.