ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014 - Άγγελος Διονυσίου: «Η Αθήνα είναι μια εχθρική πόλη»

Εκλογές 2014 - Άγγελος Διονυσίου: «Η Αθήνα είναι μια εχθρική πόλη»

Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Παναθηναϊκό Κίνημα για τον Δήμο Αθηναίων και ανοίγει τα χαρτιά του σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί στο NEWSBOMB.

Έχει ερμηνεύσει τόσα και τόσα τραγούδια που και μόνο με τους τίτλους τους μπορεί να στείλει μήνυμα στην τωρινή δημοτική Αρχή και τον Γιώργο Καμίνη, που σύμφωνα με το «Παναθηναϊκό Κίνημα», με το οποίο κατεβαίνει στις Δημοτικές Εκλογές, δεν είναι και ο πιο φανατικός υπερασπιστής των συμφερόντων του «τριφυλλιού»...

Ο Άγγελος Διονυσίου αποφάσισε να πει το «ναι» και να «Πρωτοτυπήσει», ζώντας «Μια περιπέτεια», διαφορετική από αυτές που είχε μέχρι τώρα συνηθίσει. Επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να ρωτήσει ευθέως τον Γιώργο Καμίνη «Πες μου πώς μπορείς», αποφάσισε να του στείλει μέσω της συμμετοχής του στις εκλογές το μήνυμα «Μην τραβάς το σχοινί», γιατί «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» «Εγώ θα σου δείξω τον δρόμο» για να «βάλουμε τα θεμέλια» της μόνιμης φιλοξενίας της «πολύτιμης αγάπης μου» στη Λεωφόρο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά αν ο Παναθηναϊκός δεν βρει μόνιμη στέγη στην ιστορική του έδρα «Θα γίνουμε αλκοολικοί»...

  • Ανοίξατε μια καινούρια σελίδα με την υποψηφιότητα με το Παναθηναϊκό Κίνημα...

«Πράγματι, μπήκα και στην πολιτική... Ζητήθηκε η συνδρομή μου και δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόσκληση από τη στιγμή που υπάρχει σύνδεση με τον. Θα είμαι, όμως, ειλικρινής. Συμμετέχω στην προσπάθεια από ενδιαφέρον για την επίλυση του γηπεδικού προβλήματος και την προάσπιση των συμφερόντων της ομάδας. Όχι ότι δεν έχω άποψη για τα προβλήματα της Αθήνας και τις προτάσεις του Κινήματος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά δεν είναι του στυλ μου να καταπιάνομαι με τομείς πάνω στους οποίους δεν έχω εμπειρία και γνώση».

  • Εννοείτε ότι αν είχατε πρόταση να συμμετάσχετε σε ψηφοδέλτιο άλλης παράταξης, θα απαντούσατε αρνητικά;

«Δεδομένα ναι. Άλλωστε, τόσο τώρα, όσο και στο παρελθόν, υπήρξαν ενοχλήσεις από διάφορα κόμματα και παρατάξεις, αλλά ποτέ δεν μπήκα στον πειρασμό»

  • Μια και αναφερθήκατε στην Αθήνα και τα προβλήματά της, ποια θεωρείτε ως τα σημαντικότερα; Ποια είναι αυτά που επηρεάζουν περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών της;

«Δεν υπάρχει αρχή και τέλος, πραγματικά. Η Αθήνα είναι μια εχθρική πόλη για τους 'φιλοξενούμενούς' της και χρειάζονται πολλά χρόνια συνεχούς και σκληρής προσπάθειας για να αλλάξει η εικόνα της. Όποιος κι αν είναι ο επόμενος δήμαρχος, θα πρέπει να χύσει ιδρώτα για να πετύχει έστω και μικρές αλλαγές προς το καλύτερο».

  • Ακόμα και ο πλέον ουδέτερος παρατηρητής, έχει διαπιστώσει ότι η τωρινή δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει με περίεργο, αν όχι εχθρικό τρόπο τον Παναθηναϊκό, αναφορικά με τη Λεωφόρο και την ανακατασκευή της...

«Είναι περίεργη η αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ως εκπρόσωπος της πόλης, θα έπρεπε να διευκολύνεται και όχι να μπαίνει σε διαδικασία αποφυγής τρικλοποδιών. Η πρόταση του Παναθηναϊκού Κινήματος για τη μελλοντική δημιουργία νέου γηπέδου στη Λεωφόρο, είναι εφικτή, τα σχέδια και η μελέτη έχουν ήδη γίνει και εμείς είμαστε εδώ για να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι όνειρο για κάθε Παναθηναϊκό να δει κάποτε την ομάδα του αγωνιζόμενη στο νέο της, υπερσύγχρονο σπίτι».

  • Αλήθεια, με πατέρα δηλωμένο οπαδό του ΠΑΟΚ, πώς προέκυψε το πάθος με τον Παναθηναϊκό;

«Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, αλλά όταν ήμουν πιτσιρίκι, μετακομίσαμε στην Αθήνα. Μέναμε δίπλα από το γήπεδο και όπως είναι λογικό, άρχισα να ερωτεύομαι την ομάδα. Ο πατέρας μου, μάλιστα, με έγραψε στον Παναθηναϊκό, στον οποίο αγωνίστηκα ως έφηβος. Θα πρέπει, πάντως, να πω ότι ο πατέρας μου έτρεφε τεράστιο σεβασμό προς τον Παναθηναϊκό, αν και υποστηρικτής του ΠΑΟΚ. Τον θαύμαζε σαν σύλλογο και δεν με έγραψε εκεί μόνο επειδή ζούσαμε δίπλα στη Λεωφόρο. Αντίστοιχα, βέβαια κι εγώ έχω συμπάθεια για τον ΠΑΟΚ».

  • Μάλλον περιττό να αναφέρουμε ότι ο... προσηλυτισμός του Στέλιου έγινε από εσάς.

«Όχι μόνο του Στέλιου, αλλά και του Διαμαντή, του μικρότερου αδελφού μας. Εγώ τους πρωτοπήγα στο γήπεδο και κόλλησαν το 'μικρόβιο'.».

  • Είστε από τους πιο πιστούς επώνυμους οπαδούς της ομάδας. Η αγάπη παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο...

«Ο Παναθηναϊκός σημαίνει για μένα διασκέδαση, πάθος, αφοσίωση, υγεία, ταξίδια...»

  • Στα ταξίδια βέβαια έχει μπει ένα προσωρινό... απαγορευτικό.

«Η ομάδα πέρασε μια δύσκολη περίοδο και για να είμαι ειλικρινής περίμενα ότι η διάρκειά της θα είναι μεγαλύτερη. Με πολύ καλή οργάνωση, όμως και με τη συσπείρωση και την παραδειγματική στάση του κόσμου, συνήλθε πολύ γρήγορα. Νομίζω ότι η φετινή πορεία δεν ήρθε τυχαία, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει και ανάλογη συνέχεια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό και μάχονται για την αγωνιστική του άνοδο. Έκαναν εξαιρετική δουλειά φέτος».

  • Ασπάζεστε την άποψη ότι όλη αυτή η περιπέτεια ίσως βγει σε καλό;

«Νομίζω πως ναι, από την άποψη ότι πολλοί νέοι παίκτες και ενδεχομένως και ο Αναστασίου, που κάνει εξαιρετική δουλειά, δεν θα είχαν την ευκαιρία που τους δόθηκε. Ο Παναθηναϊκός μπήκε σε διαδικασία αξιοποίησης παιδιών από τις Ακαδημίες και έτσι δεν πάει χαμένη η σκληρή προσπάθεια που γίνεται στις μικρότερες ηλικιακά ομάδες. Θα σας θυμίσω κάτι. Οι καλές πορείες του παρελθόντος, αλλά και ο άθλος της Εθνικής το 2004, στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε παιδιά που εκπαιδεύτηκαν στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού».

  • Ένα μήνυμα για τους ψηφοφόρους και ένα για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού;

«Στους ψηφοφόρους θέλω να πω να αφήσουν στην άκρη τις όποιες πολιτικές πεποιθήσεις και να ρίξουν την ψήφο τους στο πρόσωπο το οποίο πιστεύουν ότι θα κάνει ειλικρινή προσπάθεια για να αλλάξει την εικόνα της πόλης του. Από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ζητώ να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα με τον ίδιο, άξιο συγχαρητηρίων τρόπο, με τον οποίο τη στήριξαν και φέτος. Το φαινόμενο να μην αντιδρά κανείς αρνητικά στην κερκίδα, ακόμα και στο πιο σοβαρό λάθος, είναι εντυπωσιακό».

Συνέντευξη: Κ. Ζοργιός