ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Βενιζέλος και Κουβέλης πρέπει να αποχωρήσουν

Πάγκαλος: Βενιζέλος και Κουβέλης πρέπει να αποχωρήσουν

Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης πρέπει να αποχωρήσουν από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αντίστοιχα δήλωσε την Τρίτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Παρόλο που χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελιάς καλύτερο απ' ό,τι περίμενε με βάση τις δημοσκοπήσεις, τόνισε πως η πολιτική συμμαχιών, όπως έγινε, δεν απέδωσε.

Μιλώντας στον Bήμα FM, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε: «Σημαίνει ότι όταν ένα κόμμα έχει τη φήμη και το ιδεατό μέγεθος και την παράδοση του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έρχεται και μαζεύει κάποιους καθηγητές πανεπιστημίου επειδή ήταν καλοί άνθρωποι, αλλά δεν αξίζουν τίποτα από πολιτική άποψη, και μαζεύει και τον κ. Λοβέρδο με τον ακόλουθό του, τον κ. Αηδόνη, και όλοι αυτοί μαζί παίρνουν 8%. Δηλαδή, χάνουν και τέσσερις μονάδες από το 12%».

Αναφερόμενος στα συνέδρια που αναμένεται να γίνουν σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε αλλαγή των ηγεσιών. «Αν τα συνέδρια είναι μόνο για την αναβάπτιση της υφισταμένης ηγετικής ομάδας ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αυτά δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και θα συνεχίσει να είναι μπροστά τους η κατηφόρα και η παρακμή. Αυτά θέλουν απόσυρση», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, «πρέπει να πουν οι ηγεσίες ότι θα εργαστούν για το συνέδριο και θα συμμετάσχουν, αλλά (θα αποχωρήσουν) και μιλάω και για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΔΗΜΑΡ και για όλες τις άλλες κινήσεις που απέτυχαν παταγωδώς. Θα ήθελα την αλλαγή ηγεσίας. Και βεβαίως το θέτω για το ΠΑΣΟΚ. Ευθέως. Είναι αυτονόητο».

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν χρειαζόμαστε την άδεια του Τσίπρα για τίποτα