ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Μικρούτσικος: Η σύγκριση του Ανδρέα και του Γ. Παπανδρέου είναι ιεροσυλία

Θ. Μικρούτσικος: Η σύγκριση του Ανδρέα και του Γ. Παπανδρέου είναι ιεροσυλία
Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι «ποταμός» όταν μιλάει και πάντα οι τοποθετήσεις του έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον...

Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι «ποταμός» όταν μιλάει και πάντα οι τοποθετήσεις του έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Πολύ περισσότερο όταν την περίοδο της κώφωσης των δημιουργών, σχολιάζει τα πολιτικά πρόσωπα και δίνει τη δική του διάσταση για το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Σε συνέντευξή του στο ΠΟΝΤΙΚΙ, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και πρώην υπουργός Πολιτισμού αναφέρει ότι η σύγκριση του Ανδρέα και του Γιώργου Παπανδρέου είναι ιεροσυλία. Και εξηγεί: «Αυτή τη στιγμή μιλάμε κάτω από το βάρος του 20% ανεργίας, δηλαδή του “θανάτου” ενός εκατομμυρίου ανθρώπων μαζί με τους με τις οικογένειές τους, της συνεχούς διεύρυνσης των νεόπτωχων και μιας φοβερής πίεσης των μεσαίων στρωμάτων, σε σημείο που μία κοινωνία συρρικνώνεται απίστευτα και που η φράση του Γιώργου Παπανδρέου “να σωθεί η Ελλάς” είναι μια απίστευτη ανοησία, δεδομένου ότι δεν σώζεις καμία χώρα όταν καταστρέφεις τον κοινωνικό ιστό και τον κόσμο της. Είναι εγκληματικό. Γι’ αυτό η σύγκριση του Ανδρέα και του Γιώργου Παπανδρέου αυτή τη στιγμή αποτελεί ιεροσυλία».

Ερωτηθείς για τα λάθη του Γιώργου Παπανδρέου, ο Θάνος Μικρούτσικος επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός είναι το καλό παιδί του ευρωπαϊκού και αμερικανικού administration που «τώρα μας πήρε στο λαιμό του». Εάν ήθελε να μην κάνει τον κόσμο να υποφέρει, στις αρχές του 2010 θα απαιτούσε εκβιαστικά από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν του δώσει τη δυνατότητα να ρίξει το έλλειμμα σε 8 και όχι σε 2-3 χρόνια, θα έκανε haircut στα αγγλικά και γερμανικά ομόλογα και θα ταρασσόταν συθέμελα το σύστημα.

Ο Θάνος Μικρούτσικος δίνει επίσης στήριξη στον Θεόδωρο Πάγκαλο για το «μαζί τα φάγαμε», λέγοντας ότι άλλο ήθελε να πει, αλλά ήταν λάθος η διατύπωσή του.

Σε μια απόπειρα αυτοκριτικής τέλος, λέει ότι έχει στοιχεία αλλοτρίωσης, αφού η πορεία του καλλιτέχνη είναι η πορεία του σχοινοβάτη, αλλά το ζήτημα είναι να πέφτεις και να προσπαθείς αν ανέβεις ξανά: «Θεωρώ ότι είμαι ο τύπος που έπεσε και συνεχίζει».