ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ήρθη η ασυλία των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού

Βουλή: Ήρθη η ασυλία των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού

Nα αρθεί η ασυλία των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά αποφάσισε πριν από λίγο η Βουλή σε συνεδρίασή της σε συνάρτηση με την υπόθεση της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα και για τους τρεις προφυλακισμένους οι βουλευτές ψήφισαν με 223 ψήφους υπέρ της άρσης της ασυλίας ενώ ο κ. Μιχελογιαννάκης επέλεξε να απέχει της ψηφοφορίας.

Βαριές εκφράσεις και υψηλοί τονοι συνόδευσαν τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας πήραν το λόγο οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές.

Μιχαλολιάκος: Είμαι αμετανόητος εθνικιστικής και Χρυσαυγίτης

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι είναι "άδικα στις φυλακές". "Είμαι αμετανόητος εθνικιστικής και Χρυσαυγίτης" είπε, ενώ κάλεσε τον λαό να πέσει η κυβέρνηση. «Ο Σαμαράς έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, δεν την έβαλε καμία δικαιοσύνη», ισχυρίσθηκε και έκανε λόγο για «χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά».

Για τον Μ. Βορίδη είπε ότι «το 1985, μέλος της ΕΠΕΝ δολοφονεί έναν συγχωριανό του. Ο Μάκης Βορίδης ήταν αρχηγός της ΕΠΕΝ. Εκεί δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες;».

Για τον Τ. Μπαλτάκο ανέφερε ότι «τον γνώρισα το 1973 στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β', που αντιπροσώπευε το εθνικιστικό κίνημα (…) Όποτε ήθελε να μου πει κάτι μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν τους κοριούς και τις κάμερες».

Για τον Γ. Μουρούτη υποστήριξε ότι «μέσα στις κλήσεις στο κινητό μου ήταν ένα όνομα, Γεώργιος Μουρούτης, που ήθελε και αυτός να μας προσεταιριστεί. Και δύο ονόματα Υπουργών της ΝΔ».

«Σκάσε ρε λιγδιάρη!» φώναξε ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μιχάλης Αρβανίτης και Νίκος Μίχος που είπαν «είστε ξεφτιλισμένοι και καραγκιόζηδες», όταν ο προεδρεύον της Ολομέλειας Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από τον κ. Χρήστο Παππά να ανακαλέσει την φράση «είστε άθλιοι και αχρείοι».

10

Γιάννης Λαγός: Δεν έχετε στοιχεία, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος

Ο Γιάννης Λαγός σχεδόν κραυγάζοντας είπε πως "θα πάει την κυβέρνηση στα ευρωπαΪκά δικαστήρια κάνοντας την ρεζίλι. «Πριν από 8,5 μήνες μας περιφέρανε αλυσοδεμένους, νομίζοντας ότι θα φοβηθούμε, ότι θα αρνηθούμε ότι είμαστε χρυσαυγίτες», είπε προς τους βουλευτές, προσθέτοντας ότι «μπλέξατε άσχημα μαζί σας, είμαστε άλλοι άνθρωποι, υπερήφανοι και πάνω από όλα πιστοί σε ό,τι κάνουμε

Στη συνέχεια έκανε λόγο για ένα στημένο και γελοίο πόρισμα. «Δεν θα γίνει δίκη, δεν έχετε στοιχεία, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος», σημείωσε.

«Με κατηγορείτε ότι με το ένα πιστόλι που βρήκατε σε εμένα τροφοδοτούσα τη Χρυσή Αυγή και έκανα εγκλήματα. Αυτή είναι η κατάντια σας», είπε ακόμη ο κ. Πατέλης, προσθέτοντας ότι «με κατηγορείτε γιατί είχα στο σπίτι μου ένα πιστόλι και δύο φωτοβολίδες».

lagos

Παππάς: Εσείς πεθαίνετε την Ελλάδα κάθε μέρα

Ο Χρήστος Παππάς αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντας τον ως "πολιτικά ανισόρροπο". Ο βουλευτής της Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, συνέχισε την "λίστα" των επωνύμων που εμπλέκονται στα σκάνδαλα, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί στο βιβλίο του Βύρωνα Πολύδωρα και στην αναφορά του στο χουντικό πατέρα του. Στο τέλος της ομιλίας του χαρακτήρισε "άθλιους" τους βουλευτές της κυβέρνησης, κάτι που έκανε έξω φρενών τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος και ζήτησε από τον κ. Παππά να ανακαλέσει και να σβηστεί η λέξη από τα πρακτικά.

Αναφερόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου τον χαρακτήρισε «αρχιερέα της διαπλοκής», με τον υπουργό να δίνει άμεση απάντηση δηλώνοντας ότι «είναι λογικό να βρίζουν τη Δικαιοσύνη και το κοινοβούλιο. Δηλαδή, συνωμότησε ένα βράδυ ολόκληρη η Δικαιοσύνη και αποφάσισε να τους στείλει στη φυλακή», τόνισε ο κ. Αθανασίου και συμπλήρωσε: Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.. Θα έρθουν αντιμέτωποι με τα όπλα της Δημοκρατίας. Θα έχουν μια δίκαιη δίκη. Αν βολεύει μερικούς να λένε ότι ο υπουργός είναι διαλεγόμενος είναι δικό του θέμα».

Εξέδρα...γηπέδου έκαναν τους διαδρόμους της Βουλής οπαδοί της Χ.Α

Λίγο πριν μπουν οι τρεις προφυλακισθέντες στην αίθουσα της Βουλής, περίπου 30 άτομα οπαδοί του κόμματος μετέτρεψαν τους διαδρόμους του κοινοβουλίου σε εξέδρα φωνάζοντας συνθήματα.

Η ομάδα αυτή υποστήριξης, είχε στηθεί από τις 12 το μεσημέρι, περιμένοντας την εμφάνιση του αρχηγού τους Νίκου Μιχαλολιάκου. «Άκου αρχηγέ και άκουσε καλά ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά» φώναζαν οι οπαδοί της Χ.Α..

Εν τω μεταξύ, η φρουρά της Βουλής επιχείρησε να συντομεύσει την πορεία των προφυλακισμένων με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το ξέσπασμα του κ. Μιχαλολιάκου. «Μη με ακουμπάει κανείς! Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Μην τολμήσει κανείς να με ακουμπήσει» ...

ARAXNH

Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές, μεταφέρθηκαν στη Βουλή, με χειροπέδες και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση μεταφοράς κρατουμένων. Τα αυτοκίνητα που τους μετέφεραν μπήκαν στο χώρο της Βουλής από την είσοδο επί της Βασιλίσσης Σοφίας H κόρη του Μιχαλολιάκου, Ουρανία φώναζε «είμαι η πιο περήφανη κόρη στον κόσμο». Αίσθηση προκάλεσε ο κ. Μιχαλολιάκος ο οποίος φώναζε στη φρουρά της Βουλής: «Μην τολμήσει κανείς να μ' ακουμπήσει»

Αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι έξω από τη Βουλη, ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση συμπαράστασης για τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χ.Α..

Διαβάστε επίσης:

Μιχελογιαννάκης: Γιατί απέχει από τις άρσεις ασυλίας στη Βουλή

Παππάς: Αθανασίου- ο «αρχιερέας της διαπλοκής στη δικαιοσύνη»

Αθανασίου σε Παππά: Θα έρθετε αντιμέτωποι με τα όπλα της Δημοκρατίας

Σάλος στη Βουλή ! Να διαγραφεί από τα πρακτικά το «Αθλιοι»

Πρόεδρος Βουλής: Κλείστε το μικρόφωνο του Νίκου Μιχαλολιάκου

Δείτε φωτογραφίες από την επιστροφή Μιχαλολιάκου, Λαγού και Παππά στη Βουλή

Σε ρόλο... γεφυροποιού ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Χ. Παππάς: Κρυφή συνομιλία με τον Άδωνι στις τουαλέτες της βουλής

Μιχαλολιάκος: Είμαι αμετανόητος εθνικιστικής και Χρυσαυγίτης (pics&vid)

Ο Μιχαλολιάκος πήρε φόρα... «Σκάσε ρε…»

Βέλη σε Μουρούτη από Μιχαλολιάκο!

Λαγός: Μπλέξατε άσχημα μαζί μας...

Συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα (pics+vid)

Στη Βουλή Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός

Κλειστή αυτή την ώρα η Βασ. Σοφίας