ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Δεν βρίσκουν υπουργό Οικονομικών

Ανασχηματισμός: Δεν βρίσκουν υπουργό Οικονομικών

Εμπλοκή στον ανασχηματισμό λόγω... Στουρνάρα – Όλο το παρασκήνιο από το ταξίδι του Στουρνάρα στη Γαλλία και του Προβόπουλου στην Φρανκφούρτη - Ποια ονόματα βολιδοσκοπούνται...

Απίστευτο κι όμως ελληνικό... Αν και οι αποφάσεις του Σαμαρά για μετακίνηση του Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας φαίνεται να έχουν ληφθεί, στο Μαξίμου δεν μπορούν να βρουν αντικαταστάτη του Στουρνάρα.

Μέχρι στιγμής ξέρουν τι ψάχνουν, αλλά δεν μπορούν να βρουν κάποιον που να ταιριάζει στα κριτήρια και να καλύπτει τις «προδιαγραφές» του Γιάννη Στουρνάρα.
Τις τελευταίες ώρες διακινούνται διάφορα ονόματα στο παρασκήνιο, πλην όμως κανείς από αυτούς δεν φαίνεται να παίρνει προβάδισμα.

Για το υπουργείο Οικονομικών ψάχνουν κάποιον με λαϊκό προφίλ και αποδοχή που να γνωρίζει από οικονομικά, αλλά να μπορεί να σταθεί και στις διαπραγματεύσεις στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κάποιον δηλαδή που να προκαλέσει ένα αίσθημα ανακούφισης στην μεγάλη φορολογική μάζα αλλά ταυτόχρονα να θεωρείται αξιόπιστος συνομιλητής με τους δανειστές ώστε να μην τιναχτεί στον αέρα το δημοσιονομικό πρόγραμμα.

Μέγα ερώτημα είναι ποιος διαθέτει όλα αυτά τα προσόντα; Και το πιο σημαντικό από όλα ποιόν εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι και τα στελέχη του ΔΝΤ;

Το μόνο βέβαιο είναι πως από τα ονόματα που ακούγονται κανείς δεν ταιριάζει στο προφίλ του ανθρώπου που μπορεί να αντικαταστήσει τον Γιάννη Στουρνάρα.

Πάντως αξίζει να σημειώσουμε πως τις τελευταίες ώρες διακινείται εντόνως το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, πλην όμως η ίδια δεν έχει πάρει σαφή θέση και δεν έχει εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον για την θέση, ούτε σε επίπεδο διαρροών.

Εκτός από το όνομα της κυρίας Μπακογιάννη που κι αυτό έχει τη δική του πολιτική σημασία σε ότι αφορά τις εσωκομματικές ισορροπίες της γαλάζιας παράταξης, ονόματα που ακύγονται εντόνως είναι του Σταύρου Δήμα αλλά και του Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Μέσα σε όλη την παραφιλολογία του ανασχηματισμού αξίζει να σημειώσουμε δυο ταξίδια με ιδιαίτερη σημασία:

-Το ένα αφορά το ταξίδι αστραπή που έκανε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας στην Γαλλία όπου πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν, πλην όμως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWSBOMB ο Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε με την Κριστίν Λαγκάρντ και η ατζέντα της συνάντησης είχε πολλά...

-Το δεύτερο ταξίδι που και αυτό έχει τη δική του σημασία είναι η επίσκεψη του Γιώργου Προβόπουλου στην Φρανκφούρτη, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Καθόλου τυχαία η σημειολογία της συνάντησης του κ. Προβόπουλου με τον Μάριο Ντράγκι.
Είναι βέβαιο ότι και τα δύο ταξίδια θα βγάλουν πολλές ειδήσεις από τις οποίες θα εξαρτηθούν και οι ισορροπίες του ανασχηματισμού.

Διαβάστε επίσης:

Πρόσωπο-έκπληξη στο υπουργείο Οικονομικών