ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετος ο Σαμαράς - Φοβάται την ανοιχτή βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετος ο Σαμαράς - Φοβάται την ανοιχτή βουλή

Επίθεση στην κυβέρνηση σε υψηλούς τόνους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγγέλλει ως απαράδεκτη πράξη το «εσπευσμένο και αναιτιολόγητο» κλείσιμο της ολομέλειας της Βουλής, που συμβάλει «στην περαιτέρω απαξίωση της δημοκρατίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Πρωθυπουργό πως «φοβάται την ανοιχτή βουλή, εχθρεύεται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και επιλέγει τις "ασφαλείς" συνθέσεις των θερινών τμημάτων για να ολοκληρώσει τις μνημονιακές του υποχρεώσεις με τον πιο ανώδυνο για την κυβέρνηση τρόπο».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση πως προχώρησε στο κλείσιμο της Βουλής προκειμένου να μεταφερθούν οι συζητήσεις άρσης ασυλίας, μεταξύ των οποίων του υπουργού Εσωτερικών και του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου, τον Οκτώβριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως είναι «έκθετος» για την απόφαση του «να κλείσει άρον-άρον» τη Βουλή και για το λόγο, πως «έχει χρέος απέναντι στους πολίτες και τη δημοκρατία να συζητηθεί το θέμα της Χρυσής Αυγής, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όπως επιβάλλεται από την αναγκαιότητα καταπολέμησης του ναζιστικού φαινομένου».

Διαβάστε επίσης:

Έκλεισαν άρον άρον τις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής