ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλέζος: Να περιμένετε εκπλήξεις στην Ευρωβουλή

Γλέζος: Να περιμένετε εκπλήξεις στην Ευρωβουλή

«Δε θέλουμε Ευρωκοινοβούλιο μιας γερμανικής Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γλέζος, ξεκαθαρίζοντας πως ένα από τα πρώτα θέματα που θα θέσει σε αυτό θα είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις.

Μιλώντας στον «Βήμα 99,5» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να έχει πλήρη αυτονομία και καμία επιρροή, υπογραμμίζοντας ακόμα πως η «Ευρώπη ανήκει στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να είναι εξάρτημα των ΗΠΑ. Θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη, να είναι η Ευρώπη της Δημοκρατίας, των λαών και του πολιτισμού».

Όσο για τις προτεραιότητές του ως ευρωβουλευτής; «Είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες στον γερμανικό λαό για να τεθεί το θέμα αυτό» ανέφερε, προσθέτοντας: «Έχω ολόκληρο σχεδιασμό και πρόγραμμα, και σας προειδοποιώ ότι θα έχουμε εκπλήξεις», ανέφερε.

Αναφορικά με το ρεκόρ των σταυρών που πέτυχε στις ευρωεκλογές, κατέληξε: «H εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο λαός είναι ανεξαρτήτως κομμάτων. Δεν εδράζεται στον θρύλο του Μανώλη, αλλά σε μια συνέχεια και μια συνέπεια των αγώνων που δίνω».

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΣΟΚ: «Φωτιά στα τόπια» βάζει ο Βενιζέλος