ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική Σταϊκούρα-Μηταράκη για τα στοιχεία της Eurostat

Σκληρή κριτική Σταϊκούρα-Μηταράκη για τα στοιχεία της Eurostat
"Η οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει"...

«Η οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στους στόχους της τόσο για το χρέος όσο και το έλλειμμα» σχολίασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή τα οριστικά δημοσιονομικά στοιχεία για το 2010 και απέδωσε την αναθεώρηση του ελλείμματος στην «κατάρρευση των εσόδων λόγω της φορολογικής επιδρομής σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ο κύριος Σταϊκούρας τονίζει μάλιστα πως οι αποκλίσεις έναντι των στόχων οδηγούν στη λήψη διπλάσιων μέτρων έναντι των αρχικών εκτιμήσεων.

«Είναι προφανές ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι αδιέξοδη. Η ύφεση είναι βαθιά και παρατεταμένη, το έλλειμμα δεν μειώνεται με βιώσιμο τρόπο, το χρέος αυξάνει και διατηρεί τη δυναμική του, η παραγωγική βάση συρρικνώνεται, τα “λουκέτα” πολλαπλασιάζονται, η ανεργία καλπάζει, ο κοινωνικός ιστός αποδιοργανώνεται. Οι Έλληνες πολίτες υποβάλλονται σε μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Απαιτείται αλλαγή πολιτικής» καταλήγει το στέλεχος της ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας, Νότης Μηταράκης που σημείωσε πως η ανακοίνωση του αυξημένου ελλείμματος αποδεικνύει ότι η ύφεση για τον επιχειρηματία και οι εισπράξεις για το Κράτος δεν πάνε μαζί. Αντίθετα η ύφεση σκοτώνει τα κρατικά έσοδα.

«Η κυβέρνηση ομολογεί πλέον την αποτυχία της. Παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού, το Μνημόνιο αποδεικνύεται αναποτελεσματικό, οδηγώντας σε αύξηση της ανεργίας και σε λουκέτα την αγορά. Προαπαιτούμενο για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, είναι η Ανάπτυξη της οικονομίας και η κοινωνική συνοχή» καταλήγει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.