ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου: Νομοθετική παρέμβαση για προκήρυξη θέσεων από ΑΣΕΠ και για ΑμεΑ

Χριστοφιλοπούλου: Νομοθετική παρέμβαση για προκήρυξη θέσεων από ΑΣΕΠ και για ΑμεΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο και εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για ζητήματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία στο Δημόσιο είχε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όπως τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρχει νομοθετική παρέμβαση για την τροποποίηση του Ν. 2643/98, προκειμένου να γίνεται στο εξής ενιαία προκήρυξη θέσεων από το ΑΣΕΠ και για τα ΑμεΑ.

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι σημαντικό να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκδοθούν το συντομότερο δυνατό οι προκηρύξεις για θέσεις ατόμων με αναπηρία στο Δημόσιο, οι οποίες έχουν παρακρατηθεί, όπως ορίζει ο νόμος, από τις γενικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, από το 2008 έως σήμερα.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, ακόμα, να αντιμετωπιστούν, με την απαραίτητη ευαισθησία, αιτήματα της Εθνικής Συνομοσπονδίας όπως:

- Η θέσπιση διατάξεων, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν κοινωνικά κριτήρια και μοριοδότηση για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων ή κηδεμόνων τους, σε εποχικές θέσεις εργασίας, όπως προβλέπεται για ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ).

- Η μείωση ωραρίου κατά μια ώρα σε συζύγους αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας 67%, καθώς και η μείωση ωραρίου εργασίας για γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενου ή τύπου 1, τα οποία χρειάζονται ειδική ιατρική φροντίδα.

Διαβάστε επίσης:

«Όχι» ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ»