ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Πάμε να κάνουμε δύο πράγματα με τη «μικρή ΔΕΗ»

Γεωργιάδης: Πάμε να κάνουμε δύο πράγματα με τη «μικρή ΔΕΗ»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο τι είναι αυτό που αποσκοπεί η κυβέρνηση από την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ.

«Εδώ πάμε να συνδυάσουμε δύο πράγματα. Δεν κάνουμε μόνο την αναδιάρθρωση της εταιρείας κάνουμε και την προσπάθεια δημιουργίας ανταγωνισμού. Κάνουμε ταυτόχρονα δύο πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο πήχης από την πώληση του 30% της ΔΕΗ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε: «Αφού συζητούμε και συμφωνούμε επί της αρχής ότι πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός και αφού συζητούμε και συμφωνούμε επί της αρχής ότι πρέπει να ανοίξει η αγορά ενέργειας, δεν έχουν νόημα όλα αυτά που ακούω τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει η ιδιωτικοποίηση. Αλλά, έχει νόημα να συζητάμε για τους όρους της ιδιωτικοποιήσεως. Αυτό ναι έχει νόημα».

Και πρόσθεσε: «Εφόσον πουλάμε το 30% της εταιρείας, η εταιρεία έχει μία συγκεκριμένη χρηματιστηριακή αξία και μία συγκεκριμένη αποτίμηση, το ποσό που βγαίνει από το 30% είναι το κατώτερο που πρέπει να πάρει, όχι το ελληνικό δημόσιο, η ΔΕΗ, γιατί τα λεφτά θα τα πάρει η ΔΕΗ. Πουλάμε το 30% της εταιρείας, άρα πρέπει να πάρουμε το 30% της αξίας».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας και Καμμένος συμφώνησαν για το δημοψήφισμα

Σε ποιες περιοχές θα γίνουν διακοπές ρεύματος

Το επικοινωνιακό «παιχνίδι» της κυβέρνησης με τη ΔΕΗ

Κατεβάζουν διακόπτες οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ