ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» ζήτησαν ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΤΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» ζήτησαν ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΤΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ

Με τις ακροάσεις εκπροσώπων φορέων, συνεχίζεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Σταμάτης Ρέλιας, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο, όπως είπε, ακρωτηριάζει την επιχείρηση, ενώ υποστήριξε ότι στην περίπτωση της «μικρής ΔΕΗ» δεν υπάρχουν επενδυτές, αλλά η μεταβίβαση δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, χωρίς όφελος για την κοινωνία και τους Έλληνες καταναλωτές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του προέδρου του ΤΕΕ, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος αντέκρουσε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για αναπτυξιακή νομοθετική πρωτοβουλία προς όφελος και της ΔΕΗ και των καταναλωτών υποστηρίζοντας ότι «όχι μόνο δεν ισχύουν οι διάφοροι νεολογισμοί που ακούγονται, αλλά εγκαθίσταται μία ιδιότυπη ολιγαρχία».

«Είναι ένα νομοσχέδιο που κινείται σε λάθος κατεύθυνση και πρέπει να αποσυρθεί» υποστήριξε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καβαθάς, επισήμανε ότι «η κατάτμηση της ΔΕΗ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρεί να επιλύσει».

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε η πορεία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (pics&vid)