ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Οικονομικό έγκλημα η πώληση της «μικρής ΔΕΗ»

Καμμένος: Οικονομικό έγκλημα η πώληση της «μικρής ΔΕΗ»

«Ζητάμε το δημοψήφισμα για να προστατέψουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και όχι τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος αφού έκανε λόγο για «οικονομικό έγκλημα», επεσήμανε πως η «ΔΕΗ δεν θα πουληθεί για αναπτυξιακούς σκοπούς» και προσέθεσε:

«Αύριο, εκτός από το 30%, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πουλήσει χωρίς καμία άδεια της Βουλής, όλη τη ΔΕΗ. Είναι μια εγκληματική επιλογή της τρόικας την οποία υπηρετεί η κυβέρνηση. Αυτό που καλούμαστε στην ουσία να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε αν θέλουμε να έχουμε μια κυρίαρχη χώρα».

«Είναι πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο να πουλιέται μια δημόσια επιχείρηση με 7,5 εκατομμύρια αποκλειστικούς πελάτες, με καθαρά κέρδη 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο και με περιουσία πάνω από 15 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κοιτάσματα λιγνίτη, με αντάλλαγμα το 1/10 της αξίας της» τόνισε ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε σε εξίσου υψηλούς τόνους:

«Με την υπογραφή και την ψήφο σας δωρίζετε τα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας. Νομίζει κανείς ότι θα μείνει έξω από τη φυλακή,όταν η Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι κάποιος αποφάσισε να ξεπουληθεί ο ενεργειακός πλούτος της χώρας;»

Έγκλημα επίσης, υποστήριξε, είναι και το γεγονός ότι η κυβέρνηση νομοθετώντας, παραδίδει τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών, στη διάθεση ιδιώτη επιχειρηματία.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ LIVE: Το βράδυ η ψηφοφορία στη Βουλή για τη «μικρή ΔΕΗ»