ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια

Το ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια

Το θέμα των «κόκκινων» δανείων πάσης φύσεως, επιχειρηματικών, καταναλωτικών και στεγαστικών, καθώς επίσης και το θέμα των τραπεζών και η πραγματική οικονομία, ήταν τα δύο σκέλη της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

Όσον αφορά στα «κόκκινα» δάνεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη σύσκεψη υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το πρόβλημα και η κατεύθυνση, με βάση και την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι να υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος, ακόμα και πέραν του πλαισίου της ΤτΕ, ώστε να υπάρξει ουσιαστική στήριξη και αποτελεσματικές αποφάσεις για την προστασία όλων των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων.

Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης αφορούσε στις τράπεζες και την πραγματική οικονομία, τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, μέσω της ρευστότητας στην αγορά, δηλαδή στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αρμόδιοι υπουργοί όσο και η πλευρά των τραπεζών ανέλαβαν να φέρουν για τα δύο αυτά θέματα κάποια ολοκληρωμένα σχέδια το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, όσον αφορά στη συνάντηση που είχε ο κ. Βενιζέλος με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη ανέφεραν πως ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε ότι, με βάση και τις αναλύσεις που έχει κάνει ο κ. Ρέγκλινγκ το προηγούμενο διάστημα, το χρέος με τις παραμετρικές αλλαγές για τις οποίες έχουν μιλήσει και οι δύο, μπορεί να είναι βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο.

Διαβάστε επίσης: Ναι από Βενιζέλο σε Κουβέλη