ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοβούνται τον Παπούλια στη ΝΔ;

Φοβούνται τον Παπούλια στη ΝΔ;

Μπορεί χθες στο θερινό τμήμα της Βουλής να πέρασε το νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ, το θέμα όμως μόνο κλείσει δεν έχει.

Κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης έχει καταθέσει τη δική του πρόταση για δημοψήφισμα και αναμένεται το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής να αποφανθεί αν αυτές μπορούν να αθροιστούν προκειμένου να προκληθεί συζήτηση στην ολομέλεια για το θέμα. Μία ακόμα παράμετρος στο θέμα ωστόσο είναι ο ρόλος του Κάρολου Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει θεσμικά το δικαίωμα να μην υπογράψει τη χθεσινή απόφαση της Βουλής, κάτι που θα προκαλέσει σεισμό πολιτικών εξελίξεων. Καταληκτική ημερομηνία για να το κάνει είναι ένας μήνας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα στο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούν πως θα μπορέσουν να του ασκήσουν σημαντική πίεση προκειμένου να το πράξει.

Γαλάζιοι βουλευτές μάλιστα, σημείωναν χθες πως δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στάση του Κάρολου Παπούλια, καθώς η θητεία του ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες και ίσως επιδιώξει μία θεαματική έξοδο, προκειμένου να περισώσει την υστεροφημία του. Οι ψίθυροι αυτοί έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, από το οποίο πάντως αναμένεται να πιέσουν την Προεδρία της Δημοκρατίας να υπογραφεί άμεσα η χθεσινή απόφαση προκειμένου να κλείσει και το θέμα με το δημοψήφισμα, καθώς εφ' όσον ο Κ.Παπούλιας βάλει την υπογραφή του, μετά δε μπορεί να αλλάξει η νομοθεσία, παρά μόνο με νέα κυβερνητική απόφαση.