ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπαν στη σύσκεψη Σαμαράς – Βενιζέλος

Τι είπαν στη σύσκεψη Σαμαράς – Βενιζέλος

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα η μαραθώνια σύσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας για την συζήτηση σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ», αλλά και οι νέες επαφές με την τρόικα που έχουν ξεκινήσει από χθες, Πέμπτη.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος δήλωσε ότι εξέφρασε την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων. «Τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση συνεχίζει» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, απάντησε: «Δεν μπήκα σε τέτοια θέματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προβληματίζεται για το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών έβαλαν φρένο στα κυβερνητικά σχέδια περί φορολογικών ελαφρύνσεων και υπενθύμισαν ότι η Ελλάδα έχει να εκπληρώσει περί τις 600 δράσεις.

Παράλληλα η τρόικα έθεσε στον υπουργό Οικονομικων Γκίκα Χαρδούβελη ζήτημα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού που δημιουργούν οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια.

Όσον αφορά το θέμα των αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο και για τα ισχύοντα για την κήρυξη και υλοποίηση απεργίας, η τρόικα θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια, με την τρόικα.