ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο μέτωπο κατά της κυβέρνησης για τον αιγιαλό ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέο μέτωπο κατά της κυβέρνησης για τον αιγιαλό ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του κίνηση για τη συγκρότηση ενός νέου μετώπου αντίθεσης στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη Ι6 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προόδου. Ωστόσο, προσθέτει, στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων, και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας.

Οι σχεδιασμοί αυτοί, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες, ενώ απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «κατεπείγουσες» αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «τους ενεργούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς στη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου για να αποκρούσουμε από κοινού αυτές τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και την βιώσιμη οικονομία».

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 και ώρα 7.30 μμ στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε μια ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού, κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα. Οι εργασίες θα ανοίξουν με ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει το θέμα του αιγιαλού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σε συνάντηση που θα ζητήσει για την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Μαραθώνιος: 240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό