ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψάχνουν για νέα στοιχεία στο κινητό του Κασιδιάρη

Ψάχνουν για νέα στοιχεία στο κινητό του Κασιδιάρη

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως από το Βήμα της Κυριακής για τη δράση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και το ρόλο που έπαιξαν στο πογκρόμ κατά των μεταναστών.

Το πογκρόμ της Χρυσής Αυγής κατά μεταναστών τον Μάιο του 2011 στην Ομόνοια και τα Πατήσια μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στην οδό Ηπείρου, καθοδηγήθηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη. Συμμετοχή είχε και ο Ηλίας Παναγιώταρος καθώς και ο Στάθης Μπούκουρας.

Στη διάρκεια εκείνου του πογκρόμ είχε χάσει τη ζωή του ένας 21χρονος μετανάστης, ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν από το Μπαγκλαντές. Ο 21χρονος είχε βρεθεί μαχαιρωμένος στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στα Πατήσια τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου, δυο μέρες μετά τη δολοφονία Καντάρη.

Ένα μήνυμα στο κινητό του Ηλία Κασιδιάρη ανοίγει το δρόμο για έρευνα όσον αφορά στους καθοδηγητές των επεισοδίων.

Τα τρία sms που «καίνε» τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν γνωστά στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση και όταν απέναντί τους βρέθηκε ο Δημήτρης Κουκούτσης τον ρώτησαν για την ύπαρξή τους.

Σας αναφέρουμε τρία μηνύματα που έλαβε ο κ. Κασιδιάρης στις 12.5.2011 και συγκεκριμένα:

Το πρώτο περί την ώρα 14.11.23 από άλλο τηλέφωνο με περιεχόμενο «...στο νοσοκομείο αριστεροί και ένας ξένος σφαγμένος από Έλληνα στα Πατήσια», το δεύτερο στις 14.38.12 «Ηλία να σου πω τελικά τι είπατε στα γραφεία θα πάμε σήμερα κάτω;», και το τρίτο στις 14.48.24 όπου ήρθε η απάντηση Κασιδιάρη, «γ..τους...».

Φωτογραφίες κατέγραψαν τα επεισόδια εκείνης της ημέρας, τα οποία αποτέλεσαν και την αιτία για τη μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο. ‘Οπως τονίζει Το Βήμα, καταγράφεται ποιοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συμμετείχαν στα επεισόδια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Ηλία Παναγιώταρο, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο και τον Στάθη Μπούκουρα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία «ο Κασιδιάρης είχε καθοδηγητικό ρόλο, κατηύθυνε τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του πλήθους που κινήθηκε από τη Γ' Σεπτεμβρίου προς την Αθηνάς».

Στη δικογραφία υπάρχει και άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» όπου έγραφε:

«Το βράδυ του εγκλήματος για τα ξεφτιλισμένα κανάλια των νταβατζήδων το πρόβλημα δεν ήταν η εν ψυχρώ εκτέλεση του Έλληνα αλλά οι αντιδράσεις των ακροδεξιών. Όσο παραμένουμε εκτός Κ(υ)νοβουλίου θα κυριαρχούμε στο καθιερωμένο πεδίο δράσης μας - το πεζοδρόμιο - και θα κάνουμε την Αθήνα άνω-κάτω. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η πολιτική μας. Μόλις μπούμε στο άντρο της διαφθοράς και των εγκληματικών πολιτικάντηδων, τότε θα ανατραπούν τα πάντα. Η Βουλή θα γίνει με μιας Άγιος Παντελεήμονας».

Η ενόχληση του Μιχαλολιάκου και η σύσκεψη στον Κορυδαλλό

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ψυχραμένος με το άλλοτε αγαπημένο του παιδί και δεν μπορεί να συγχωρήσει τον Κασιδιάρη για το γεγονός πως ενώ το βίντεο με τη συνομιλία του με τον Μπαλτάκο υπήρχε από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2013, ο «υπαρχηγός» του το έδωσε στη δημοσιότητα μόνο όταν εκείνος επρόκειτο να κληθεί σε απολογία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό πέρασαν την πρώτη μέρα της προφυλάκισης του Κασιδιάρη συσκεπτόμενοι στο κελί του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Μάλιστα, δεν βγήκαν καν για προαυλισμό. Ένα από τα θέματα που συζήτησαν είναι το ποιος θα είναι εκπρόσωπος του κόμματος και αποφασίστηκε να παραμείνει ο Ηλίας Κασιδιάρης, που θα κάνει παρεμβάσεις με γραπτές και τηλεφωνικές δηλώσεις».

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη των Χρυσαυγιτών που κρατούνται στον Κορυδαλλό αποκαλύπτει η Real Νews