ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Μάρτιν Σουλτς απέβαλε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη (vid)

O Μάρτιν Σουλτς απέβαλε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη (vid)

Αυτή είναι η «δημοκρατία» των Ευρωπαίων – Δεν άφησαν τον Έλληνα ευρωβουλευτή να ολοκληρώσει την παρέμβαση του – Τον έδιωξαν γιατί όπως ισχυρίζονται δεν είχε ζητήσει το λόγο.

Αναστάτωση επικράτησε στο ευρωκοινοβούλιο όταν ο έλληνας ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Κώστας Παπαδάκης, λίγο μετά την ομιλία του Νάιτζελ Φάρατζ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, «τόλμησε» να κάνει παρέμβαση και άρχισε να διαβάζει μια ανακοίνωση στα ελληνικά.

Ο Κώστα Παπαδάκης έθεσε επί του διαδικαστικού θέμα χρόνου για τις παρεμβάσεις των ευρωβουλευτών, που δεν εντάσσονται σε κάποια από τις ομάδες του ευρωκοινοβουλίου.

Η ενέργεια του έλληνα ευρωβουλευτή ενόχλησε τους «δημοκράτες» των Βρυξελλών οι οποίοι του ζήτησαν επιτακτικά να σταματήσει. Ο κ. Παπαδάκης συνέχισε με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς να ζητήσει την απομάκρυνση του από την αίθουσα.

Η ενέργεια αυτή αγγίζει τα όρια της απρέπειας αφού είναι γνωστό ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δεν συνηθίζουν να προκαλούν εξωθεσμικά παρατράγουδα ενώ πάντα ο πολιτικός τους λόγος είναι σοβαρός και με επιχειρήματα. Η δε διαδικασία των παρεμβάσεων ακόμα και εκτός προγράμματος δεν είναι κάτι ασύνηθες στην κοινοβουλευτική πρακτική.

Συνεπώς είναι αδιανόητη η εμμονή του κύριου Σούλτς να σταματήσει τον Έλληνα ευρωβουλευτή και να μην του επιτρέψει να ολοκληρώσει την σκέψη και την τοποθέτησή του.

Διαβάστε επίσης:

«Υπερήφανος για την Ελλάδα» δηλώνει ο Γιούνκερ - Σήμερα η επανεκλογή του

Ο Μ. Σουλτς επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου