ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα Τσίπρα για ενωμένο αγώνα κατά του νομοσχεδίου για τους αιγιαλούς

Κάλεσμα Τσίπρα για ενωμένο αγώνα κατά του νομοσχεδίου για τους αιγιαλούς

Γεγονός μείζονος εθνικής σημασίας χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση ενός κοινού πολιτικού μετώπου για το θέμα των αιγιαλών, από το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη όπου μίλησε σήμερα το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, τόνισε πως πρέπει να μείνουν στην άκρη οι διαφορές και οι επιμέρους εκτιμήσεις από κομματικούς υπολογισμούς και πολιτικές στρατηγικές, προκειμένου να μην προωθηθεί το νέο νομοσχέδιο.

Αρχικά ο κ. τσίπρας τόνισε πως η αποψινή πρωτοβουλία έχει υπερκομματικό χαρακτήρα εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αποψινή εκδήλωση η οποία σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι «μια κομματική πρωτοβουλία ή μια πρωτοβουλία κομμάτων», τονίζοντας έτσι τον υπερκομματικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση με σφοδρότητα, λέγοντας ότι «κατανοούν την ανάπτυξη ως παράδοση σε κερδοσκόπους και τζογαδόρους χωρών και ψυχών».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον αγώνα που πρέπει να δοθεί για τις ελληνικές ακτές, ο κ. Τσίπρας σημείωσε:

«Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας μια μάχη που μας αφορά όλες και όλους. Το νομοθετικό τερατούργημα που κρύβεται κάτω από τον ψευδώνυμο τίτλο "οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας" δεν επιτρέπει, δεν προετοιμάζει και δεν κατοχυρώνει μόνο μια τεράστια και από πολλές απόψεις ανεπίστρεπτη περιβαλλοντική και πολιτιστική καταστροφή. Επιτρέπει, προετοιμάζει και κατοχυρώνει μια εθνική καταστροφή».

Το «μαύρο» νομοσχέδιο

Η συνέχεια είχε επίθεση στην κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ξεπουλάει την ομορφιά, την ψυχή, τον πολιτισμό, την προοπτική της πατρίδας μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας το νέο νομοσχέδιο «μαύρο».

«Πρόκειται για ένα νομοθετικό έκτρωμα που κατάφωρα παραβιάζει το Σύνταγμα, τη νομολογία του ΣτΕ, τη νομολογία αιώνων, αλλά και τους στοιχειώδεις κοινούς τόπους της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και το κοινοτικό δίκαιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αν κάτι περιγράφει με τον πιο απεχθή τρόπο την πολιτική του πλιάτσικου, την πολιτική της πειρατείας σε βάρος της χώρας μας, τις ορέξεις των πιο αρπακτικών κύκλων του διεθνούς κεφαλαίου, είναι αυτό ακριβώς το νομοσχέδιο.

Μάλιστα δεν ξέχασε και να ειρωνευτεί τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά, τονίζοντας πως «Εκπροσωπούν έναν κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό εφιάλτη δίχως τέλος. Οι 51 κατ' επιλογήν βουλευτές της πλειοψηφίας στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, που διά βοής ψηφίζουν για να αποφασίσουν αν θα εφαρμοστεί ή όχι το Σύνταγμα, δεν εκπροσωπούν παρά μια ισχνή μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία».

Στη συνέχεια έκανε κάλεσμα προς όλους, ώστε να αντισταθούν στο ξεπούλημα των αιγιαλών:

«Ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί αυτή η πολιτική είναι η από κοινού δράση, η ενότητα, το μέτωπο, η συμμαχία όλων εκείνων που θέλουν να υπερασπιστούν το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι «η επερχόμενη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση που θέλουμε να εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και να έχει ως πρώτο στόχο την εθνική σωτηρία, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συνομολογήσει τη συνέχιση της καταστροφής εν ονόματι της συνέχειας του κράτους», και υπογράμμισε:

«Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς επενδυτές. Ο καλύτερος λογαριασμός εδώ είναι ένας: Κάτω τα χέρια από τους αιγιαλούς, τις παραλίες, τις ακτές, τον πολιτισμό και τις μνήμες της Ελλάδας».

Διαβάστε επίσης:

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά-Μερκέλ