ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Δραγασάκης: Κανένας στόχος δεν θα επιτευχθεί με τη βοήθεια της Χ.Α.

Γ. Δραγασάκης: Κανένας στόχος δεν θα επιτευχθεί με τη βοήθεια της Χ.Α.

Τα δικαιώματα του κράτους θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα τεκταινόμενα στον τραπεζικό τομέα, όπως ο ίδιος δηλώνει σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά κάνει λόγο για τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας πως «κανένας στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής».

Στη συνέχεια ο κ. Δραγασάκης αναλύει το πλάνο που χαράσσει η αντιπολίτευση για το «κούρεμα» των ιδιωτικών επιχειρηματικών δανείων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Έχουμε καταλήξει σε μια λύση που προβλέπει τη δημιουργία ενός ενδιάμεσου φορέα στον οποίο θα μεταφερθούν τα προς ρύθμιση δάνεια. Η χρηματοδότηση θα είναι από τέσσερις πηγές: τράπεζες, οφειλέτες, κράτος και δανεισμός. Όλες οι ρυθμίσεις και κυρίως εκείνες που θα προβλέπουν και διαγραφή χρεών θα γίνονται με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια ώστε να ωφεληθούν εκείνοι που πραγματικά έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη ή για τους οποίους δεν υπάρχει λύση».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά ζητήματα υπογραμμίζει πως «η Αριστερά που λύνει προβλήματα με φραξιονισμούς δεν έχει μέλλον. Δημιουργήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπερβούμε παθογένειες του παρελθόντος, και όχι για να τις αναπαράγουμε. Στόχος μας είναι ένα νέο υπόδειγμα της Αριστεράς που προχωρεί με διάλογο, κοινή δράση και προωθητικές συνθέσεις».

Διαβάστε επίσης:

Μιχελογιαννάκης: «Πώς θα κερδίσουμε την αυτοδυναμία»