ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Εκλογές το αργότερο στις αρχές του 2015

Παπαδημούλης: Εκλογές το αργότερο στις αρχές του 2015

Εκλογές το αργότερο στις αρχές του 2015, προέβλεψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μιλώντας στον Alpha 9,89, δεν απέκλεισε πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο. «Είτε η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές υπό την πίεση των αδιεξόδων της είτε θα τις επιλέξει, προτιμώντας την εκλογική ήττα από τη συντριβή», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι έχει καθαρή πρωτιά, δεν πρέπει να επαναπαυτεί αλλά να βελτιώνει καθημερινά όλους τους τομείς του, και πριν από όλα το πρόγραμμα και τη συνοχή του, προκειμένου αυτή η πρωτιά να γίνει αέρας νίκης».

«Και αυτοδυναμία να πετύχουμε θα επιδιώξουμε συμμαχίες στηριγμένες σε πρόγραμμα και στην επιλογή αξιόπιστων ανθρώπων», ανέφερε, μεταξύ άλλων. «Αυτός ο τόπος χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή κινητοποίηση και συσπείρωση για να αλλάξει πορεία. Θα επιμείνουμε σε αυτό το δρόμο, όχι μόνο μιλώντας για εναλλακτική κυβερνητική λύση αλλά και για κάθε πρόβλημα που συναντούμε», σημείωσε.

Ο κ. Παπαδημούλης τοποθετήθηκε επίσης και για το θέμα συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ. Η ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ «αποτυπώθηκε στην επιστολή με την οποία ο Αλ.Τσίπρας απάντησε στον Φ.Κουβέλη, προτείνοντας συγκεκριμένα σημεία για διάλογο, κοινή δράση κλπ», επισήμανε. Και πρόσθεσε: «Το δίλημμα αφορά στη ΔΗΜΑΡ και καλείται να το απαντήσει μέσω των εσωτερικών της διαδικασιών που είναι επώδυνες, μετά την εκλογική συντριβή που υπέστη. Κι αυτό, απλουστεύοντας το, συμπυκνώνεται στο "ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον της κυβέρνησης ή με το ΠΑΣΟΚ που είναι συνεταίρος της κυβέρνησης"».

Αναφερόμενος στην αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας, ο κ. Παπαδημούλης επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης λέγοντας ότι «έχει πιει το αμίλητο νερό».

Διαβάστε επίσης:

Χαρδούβελης: Ζητά να εφαρμοστούν 600 προαπαιτούμενα!