ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης:«Ο κύκλος των απολύσεων κλείνει στο τέλος του 2014»

Κυρ. Μητσοτάκης:«Ο κύκλος των απολύσεων κλείνει στο τέλος του 2014»

«Έχω ξεκαθαρίσει ότι η αξιολόγηση δεν προβλέπει δυσμενείς συνέπειες στους εργαζομένους σε επίπεδο απόλυσης ή διαθεσιμότητας ή μείωσης μισθού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Ο κύκλος των απολύσεων, που είχε συμφωνηθεί το 2012 και επικαιροποιήθηκε το Μάιο του 2013 από την τρικομματική κυβέρνηση, κλείνει στο τέλος του 2014. Όταν ήρθα στο Υπουργείο, «κληρονόμησα» το στόχο των 15.000 απολύσεων. Αυτό που κατάφερα ήταν να διαπραγματευτώ και να πετύχω να μην υπάρχει νέος ποσοτικός στόχος απολύσεων» επεσήμανε στο «Βήμα FM".

O κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η φορολογία, εν όψει της διαπραγμάτευσης που θα γίνει με την Τρόικα το Σεπτέμβριο.
Ξεκαθάρισε πως η «Η ΠΟΕ - ΟΤΑ συγκαλύπτει φαινόμενα παρανομίας και ανομίας που δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά επί δικής μου υπουργίας».

Τέλος, ερωτώμενος για επικείμενες εκλογές απάντησε πως η «δεν βλέπει» κάτι τέτοιο και σχολίασε πως «Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μια ετερόκλητη πολιτική συμμαχία, με τη συμμετοχή και της Χρυσής Αυγής, για να μπλοκάρει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμώ ότι θα πέσει στο κενό».

Διαβάστε επίσης

Στα «μαχαίρια» ΠΑΣΟΚ – Κυριάκος Μητσοτάκης