ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Σκληρή ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Λόγο για «αντιλαϊκή πολιτική», έκανε για μια ακόμη φορά το Κ.Κ.Ε., σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο.


Το Κ.Κ.Ε. μάλιστα υποστηρίζει πως οι όποιες υπουργικές διαφωνίες της συγκυβέρνησης είναι «στημένες», προκειμένου να ξεγελούν κάποιους εργαζομένους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Η επιμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή της ονομαζόμενης αξιολόγησης είναι επιμονή στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στη Δημόσια Διοίκηση και το αστικό κράτος».

«Οι δήθεν ενδοκυβερνητικές κόντρες και αντιθέσεις ανάμεσα σε υπουργούς της συγκυβέρνησης δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν εργαζόμενο. Οι διαφωνίες τους έχουν να κάνουν με τον τρόπο και όχι με αυτή καθ' αυτή την αξιολόγηση και το αντιδραστικό της περιεχόμενο. Το ίδιο ισχύει και για την αξιωματική αντιπολίτευση, που επίσης εναντιώνεται στον τρόπο εφαρμογής της αξιολόγησης και σε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου».

«Είτε με επιμερισμό, είτε χωρίς επιμερισμό, είτε με ποσοστώσεις (15%) είτε χωρίς ποσοστώσεις, η εφαρμογή της αξιολόγησης συνδέεται με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, με την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων και των σχολείων, με τις απολύσεις, με την παραπέρα υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, την παραπέρα αντιδραστικοποίηση του αστικού κράτους».

Διαβάστε επίσης:

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Δένδια- Ράιχενμπαχ