ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σαπέν: Ικανοποιημένος από την πρόοδο της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης

Μ. Σαπέν: Ικανοποιημένος από την πρόοδο της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης

Την ικανοποίησή του για την πρόοδο που παρουσιάζει η ελληνικής Δημόσια Διοίκηση, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη


Από την πλευρά του, ο έλληνας υπουργός μετά τη συνάντηση, υποστήριξε πως ο ρόλος της Γαλλίας είναι καθοριστικός, ενώ είπε πως η ελληνική κυβέρνηση αναμένει την πολιτική στήριξη της Γαλλίας «στο φιλόδοξο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης».

Ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι η Γαλλία στέκεται δίπλα στην Ελλάδα «για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, που είναι απολύτως απαραίτητες ώστε να είναι αποτελεσματική τόσο η δημόσια διοίκηση όσο και η οικονομία της χώρας, και κυρίως η δημόσια διοίκηση να παρέχει υπηρεσίες στο ύψους των προσδοκιών του ελληνικού λαού. H Γαλλία θα συνεχίσει να προσφέρει τεχνική βοήθεια, η οποία χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και είναι ιδιαίτερα επιθυμητή από την ελληνική πλευρά».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας Δ. Στεφάνου και ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Ζαν Λουπ Κουν Ντελφόρζ.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Χαρδούβελη με Σαπέν