ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τσίπρα

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τσίπρα

Να εκκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, αν θεωρεί ότι διαθέτει 180 βουλευτές, καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

«Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μην περιμένει τον Φλεβάρη. Ωστόσο, όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 βουλευτών για την υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή θα χάσεις τη δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για την προεδρική εκλογή» λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας επιμένει, δε, πως δεν θα υπάρξει κανένα «σοβαρό πρόσωπο» που να θέλει να παριστάνει τον «σύγχρονο Τσιριμώκο».

«Άλλωστε, σε περίπτωση που δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, στην προεδρική εκλογή δεν θα κρίνεται το πρόσωπο του υποψηφίου. Θα κριθεί εάν μπορεί και πρέπει να συνεχίσει η παρούσα συγκυβέρνηση την πολιτική της καταστροφής» υποστηρίζει.

«Είναι καιρός να το πάρουν απόφαση οι ξένοι προστάτες και οι εγχώριοι προστατευόμενοι: Η συγκυβέρνηση και τα μνημόνια μετρούν μέρες. Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι με καταχνιά που ζει η χώρα. Τα πράγματα θα αλλάξουν και θα αλλάξουν πολύ γρήγορα» προσθέτει.

Δηλώνει, επίσης, πως «θέλουμε να κατακτήσουμε την αυτοδύναμη πλειοψηφία ναι, αλλά με απλωμένο το χέρι μας για ενότητα και όχι το ζωνάρι μας για καβγάδες. Γι' αυτό και θα συγκροτήσουμε ψηφοδέλτια που θα μας φέρουν στην αυτοδυναμία».

Τέλος, αναφέρει ότι «από ιστορική άποψη μας εμπνέει το παράδειγμα του ΕΑΜ, κι όχι οι χρεοκοπημένες αυτοδυναμίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια».

Βούλτεψη: Πώς τολμά ο κ. Τσίπρας να κάνει υποδείξεις;

Σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει ο κ. Τσίπρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αποφάσισε να 'γιορτάσει' τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με το δικό του τυχοδιωκτικό τρόπο».

«Προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των... 'υπερμάχων του κοινοβουλευτισμού' στους 139, δεν διστάζει να συναθροίσει και τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναζητώντας τις ακόμη και... στις φυλακές Κορυδαλλού» ανέφερε η κ. Βούλτεψη, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή ομολογία σύμπραξης με στόχο την καταστροφή της χώρας».

«Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κανένα άλλο σημείο της συνέντευξης με την οποία ο κ. Τσίπρας τολμά να προβαίνει σε υποδείξεις προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τον χρόνο έναρξης της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή» συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης «τις υπογραφές των οποίων συνειδητά συναρίθμησε με αυτές της ΧΑ ο κ. Τσίπρας» να απαντήσουν «αν πράγματι του έχουν παραδώσει τα κλειδιά».

«Διαφορετικά πρέπει να τον καταγγείλουν για εξουσιομανή αυθαιρεσία, πολιτικό καιροσκοπισμό και επέμβαση στα εσωτερικά τους. Ιδού η Ρόδος...» καταλήγει η δήλωσή της.

Αιχμηρή απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των 'θερινών πραξικοπημάτων' να κρατήσει τις υποδείξεις για τον εαυτό της, όσο κι αν δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό που τη διακατέχει μπροστά στην κατάρρευση» ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Σ.Βούλτεψη εξέδωσε ανακοίνωση και το ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων τονίζει: «Πρωτοφανής όμως είναι η συμπερίληψη από τον κ. Τσίπρα με ωμό και κυνικό τρόπο των βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στο δήθεν μέτωπο των 139 βουλευτών για τη "μικρή" ΔΕΗ. Το ΚΚΕ πάντως δεν νομίζουμε ότι εξουσιοδότησε τον κ. Τσίπρα να μιλάει εξ ονόματός του».

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Ιδού η Ρόδος κ. Σαμαρά – Το ΕΑΜ μας εμπνέει

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας παραχαράσσει την ιστορία