ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στην Αθήνα κανονικά ο έλεγχος της τρόικας» (vid)

«Στην Αθήνα κανονικά ο έλεγχος της τρόικας» (vid)

Ο έλεγχος της τρόικας για την ελληνική οικονομία θα γίνει κανονικά στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα επίσημα η Κομισιόν.

Ο εκπρόσωπος αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα, Αντουάν Κολομπανί ξεκαθάρισε ότι το προσωπικό της Κομισιόν δεν έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει σε οτιδήποτε άλλο, δεν γνωρίζει για καμία παράλληλη διαδικασία στο Παρίσι ή αλλού και ουδείς στις Βρυξέλλες δεσμεύεται για συνοπτικές διαδικασίες, όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κολομπανί είπε: «Όπως γνωρίζετε, ο επόμενος έλεγχος της τρόικας θα γίνει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου». Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις περί συνάντησης στο Παρίσι, ο ίδιος εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι: «η Κομισιόν δεν γνωρίζει για καμία τέτοια συνάντηση».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής πλευράς για ειδική μεταχείριση» και πως «δεν μπορεί κανείς να δεσμευθεί από τώρα για το πόσο θα κρατήσει ο επόμενος έλεγχος του ελληνικού προγράμματος».

Ειδικότερα ακολούθησε διάψευση από πηγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που ανέφερε ανώνυμα για τα περί αποδραματοποίησης των συναντήσεων με την τρόικα ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Διαβάστε επίσης: Τρόικα τέλος λόγω πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα