ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - ΔΕΗ

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - ΔΕΗ
Σε μετωπική σύγκρουση με τη ΔΕΗ οδηγείται η κυβέρνηση μετά και τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη...

Σε μετωπική σύγκρουση με τη ΔΕΗ οδηγείται η κυβέρνηση μετά και τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη, κατά την οποία ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έδωσε εντολή να προχωρήσουν κανονικά οι αποκρατικοποιήσεις.

Οι απειλές των εργαζομένων στη ΔΕΗ ότι θα βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι δεν πτοούν τον πρωθυπουργό, παρά τις επιφυλακτικές απόψεις που διατυπώνονται εντός ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην φθάσει στα άκρα η κόντρα.

Το πολιτικό κόστος δεν είναι στις παραμέτρους που ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει προτεραιότητα, τουλάχιστον όχι σε αυτή τη φάση.

Η εντολή του ήταν ξεκάθαρη: «Αποκρατικοποίηση χωρίς καµία καθυστέρηση» και σύμφωνα με σχέδιο που έχει καταρτισθεί.

Οι εισηγήσεις να μετατεθεί το εγχείρημα αργότερα, προκειμένου να μην επιδεινωθεί το ήδη κακό κλίµα για την κυβέρνηση, δεν τον επηρεάζουν γι' αυτό και είναι κάθετος: «Προχωράµε κανονικά, δεν έχουµε περιθώρια για καθυστερήσεις».

Στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε επίσης αντικείµενο την ολοκλήρωση του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος Σταθερότητας υποστηρίχθηκε ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει µε γοργούς ρυθµούς στην κατάρτισή του και να µη δώσει την εντύπωση ότι οι αποφάσεις της τελούν υπό αίρεση λόγω του σοβαρού πολιτικού κόστους που έχουν.