ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουδιασμέν​η η «Συγγρού» από το ξέσπασμα του Βαγγέλη!

Μουδιασμέν​η η «Συγγρού» από το ξέσπασμα του Βαγγέλη!
Αμηχανία στη ΝΔ για το "ξέσπασμα" Μειμαράκη

-«Ρε παιδιά, μην ασχολείστε με αυτά τα θέματα»

-«Ουδέν σχόλιο»

-«Δεν το παρακολούθησα από κοντά. Δε ξέρω τι έγινε»

-«Δεν ανακατεύομαι»

Με εκφράσεις σαν και αυτές επιλέγουν να απαντούν οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ρωτώνται για τη σημερινή αντίδραση Μεϊμαράκη στη Βουλή.

Με ακόμη μεγαλύτερη… έμπνευση, ομάδα ‘γαλάζιων’ βουλευτών επιλέγει να ‘ξεγλιστρά’, λέγοντας «Δεν είμαι στην Αθήνα. Δεν άκουσα κάτι» ή «Είχα πολλά ραντεβού. Συνέβη κάτι;», προσποιούμενοι πως δεν έχουν γνώση του σημερινού περιστατικού μεταξύ των κυρίων Μεϊμαράκη και Κοραντή..

Η προφανής «παγωμάρα», προέρχεται τόσο από τη διάθεσή τους να μην εμπλακούν σε μια πολεμική ατμόσφαιρα όσο και από τη ρητή εντολή, που φέρεται να έχει δώσει ο Αντώνης Σαμαράς, να μην πυροδοτούν το κλίμα και να φροντίσουν ώστε όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις 12 Μαΐου στο Ζάππειο 2, για να μη πάει χαμένη όλη η δουλειά και οι προτάσεις που προετοιμάζονταν το τελευταίο διάστημα.

Λεπτές ισορροπίες

Η ΝΔ, επισήμως, δε σχολιάζει τους χαρακτηρισμούς και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, όπως άλλωστε απέφυγε να κάνει από την πρώτη στιγμή με την man to man αντιπαράθεση Μεϊμαράκη- Καρατζαφέρη.

Ωστόσο όσοι ανοίγουν το στόμα τους, επιχειρούν να ισορροπήσουν μεταξύ της «απόδοσης δίκιου» στον πρώην Υπουργό Άμυνας και στην «κατανόηση» της ανάγκης να χρησιμοποιείται μια πιο ήπια φρασεολογία.

«Καθένας μας είναι διαφορετικός. Αν σε πνίγει το δίκιο, δεν ξέρει κανείς πως αντιδράς. Προσωπικά θα απέφευγα τέτοια φρασεολογία αλλά καθένας έχει το ταμπεραμέντο του» σημείωνε εις εκ των ‘γαλάζιων υπηρετών του λαού’. «Δεν ξέρω αν έγινε με την κατάλληλη διατύπωση, όμως κάποιος έπρεπε να βάλει στη θέση του τον κύριο Καρατζαφέρη. Είναι καιρός να σταματήσει να εμφανίζεται ως κόμμα σωτηρίας. Να λέει σε όλους εσείς φταίτε…» έλεγε, έτερος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια να χωρέσει δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.

Διαβάστε επίσης: Μπουνιές Μεϊμαράκη παρ’ ολίγον στη Βουλή!