ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναίνεση στο πολυνομοσχέδιο ζητά ο Χαρδούβελης

Συναίνεση στο πολυνομοσχέδιο ζητά ο Χαρδούβελης

Πρόσκληση για συναίνεση απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προς την αντιπολίτευση και ιδιαιτέρως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος το παράδειγμα χωρών, οι οποίες κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια, λόγω της σύμπνοιας της πλειοψηφίας των κομμάτων και επισήμανε ότι «αυτό θα στείλει ένα μήνυμα στους εταίρους μας».

Σε σύντομη παρέμβασή του μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρδούβελης, απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, τόνισε: «Ελπίζω σε συναίνεση και ότι θα βρεθούν ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου, που θα ψηφίσετε, με την έννοια ότι δεν μπορούμε να διαφωνούμε σε όλα και για όλα. Αυτό θα στείλει ένα μήνυμα και στους ευρωπαίους εταίρους μας».

Ο υπουργός τόνισε μάλιστα πως ένα μεγάλο λάθος που έκαναν οι Έλληνες και όλα τα κόμματα είναι ότι δεν βρέθηκε η συναίνεση για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση, σημειώνοντας πως ο λόγος που οι υπόλοιπες χώρες σε κρίση κατάφεραν να βγουν από τα δικά τους Μνημόνια ήταν ότι υπήρξε μια συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων σε αυτές.

«Η οικονομία σταθεροποιείται. Το ερώτημα, όμως, είναι αν θα μπορέσουμε να την σπρώξουμε μπροστά. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή συνισταμένη όλων, να συμβάλουν όλοι στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας» είπε ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος σημείωσε ότι «δεν ωφελεί να γυρνάει κανείς στο παρελθόν».

«Ήρθα γιατί έχω δουλειά μπροστά μου και ελπίζω πως ξαφνικά δεν θα βρεθώ προ τετελεσμένων. Αυτή, όμως, είναι συλλογική δουλειά για το δημόσιο όφελος» κατέληξε, καλώντας μάλιστα την αντιπολίτευση να ψηφίσει τις ρυθμίσεις που έχουν προοδευτικό πρόσημο και σημειώνοντας: «Είναι καλό να τονίσουμε τη συμφωνία και όχι να αναδεικνύουμε την διαφωνία».

Διαβάστε επίσης:

Εντολή Σαμαρά για διορθώσεις στα λάθη του ΕΝΦΙΑ