ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλειστά τα στόματα για χάρη της…12ης Μαΐου

Κλειστά τα στόματα για χάρη της…12ης Μαΐου
«Σιγή ασυρμάτου» έχει διαταχθεί στη ΝΔ, με τα στελέχη να καλούνται να μην δίνουν συνέχεια

«Σιγή ασυρμάτου» έχει διαταχθεί στη ΝΔ, με τα στελέχη να καλούνται να μην δίνουν συνέχεια σε θέματα που τραβούν την προσοχή της δημοσιότητας, βάζοντας σε κίνδυνο το Ζάππειο 2.

Η «Συγγρού» ποντάρει πολλά στην παρουσίαση του επικαιροποιημένου της προγράμματος, στις 12 του τρέχοντος μήνα, καθώς εκτιμά ότι αυτό θα αποτελέσει την αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδό της στην εξουσία και μάλιστα «αυτοδύναμα».

Τα τελευταία περιστατικά ωστόσο με την παρελθοντολογία, με αφορμή την απογραφή, αλλά και τις εκφράσεις «πεζοδρομίου» που ακούστηκαν χθες στη Βουλή έχουν αναστατώσει την ηγετική ομάδα που φοβάται πως ένα νέο, αντίστοιχο γεγονός μπορεί τελικά να τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον από το ίδιο της το σχέδιο εξόδου από την κρίση, βάζοντας σε δεύτερο πλάνο την πρότασή της και «ακυρώνοντας» την προσπάθεια που έχει καταβληθεί τους τελευταίους μήνες ώστε η ΝΔ να πείσει τελικά ότι διαθέτει το εναλλακτικό «μείγμα πολιτικής».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι για αυτό το λόγο επιχειρεί να φρενάρει ένα-ένα τα θέματα που ανοίγουν. Αφού πρώτα έβαλε τέλος στις συζητήσεις περί απογραφής, τώρα επιχειρεί να ρίξει τους τόνους και στο θέμα των υποβρυχίων. Έως τουλάχιστον το Ζάππειο, δεν αναμένεται, τα κεντρικά του κόμματος, να ξανασηκώσουν τους τόνους στο επίμαχο ζήτημα ενώ μέχρι αργά εχθές το βράδυ, το επικοινωνιακό επιτελείο, φρόντιζε να μην σχολιάζει ούτε την πρωτοφανή αντίδραση Μεϊμαράκη στη Βουλή.

Το ερώτημα ασφαλώς είναι αν ο Αντώνης Σαμαράς θα καταφέρει τελικά να σφίξει τα λουριά στο κόμμα του αφού τα ζητήματα θυμίζουν τη Λερναία Ύδρα, για κάθε ένα θέμα που επιλύεται, δύο καινούργια προβλήματα ξεπηδούν...