ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός ελέγχου η κόντρα του Άδωνι με το «Χωνί»

Εκτός ελέγχου η κόντρα του Άδωνι με το «Χωνί»

Αποκαλεί τρελούς και κομμουνιστές όσους διαφωνούν μαζί του -Για άλλη μια φορά ο πρώην υπουργός της ΝΔ εξαπολύει βαρύτατες εκφράσεις κατά μέσου ενημέρωσης – Παραδέχεται ωστόσο ότι έδωσε λάθος στοιχεία για το κατακεφαλήν εισόδημα μέσα στη Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για άλλη μια φορά παρεκτρέπεται και χρησιμοποιεί χυδαίες εκφράσεις κατά μέσου ενημέρωσης. Αυτή τη φορά επέλεξε το «Χωνί». Η κόντρα ξεκίνησε με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε ο πρώην υπουργός για το κατακεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας εν μέσω μνημονίου και όπως αποδείχθηκε ο κ. Γεωργιάδης έδωσε λάθος στοιχεία και μάλιστα μέσα στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου 2014 όταν σε συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και με την περίπτωση της Αργεντινής στο επίκεντρο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Σήμερα η Ελλάδα του μνημονίου έχει κατά κεφαλήν εισόδημα 27.000 δολάρια, τριπλάσιο από την Αργεντινή που έχει 10.000 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα».

stoix 1

Την περασμένη Κυριακή, η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ κατήγγειλε για προπαγάνδα τον Άδωνι Γεωργιάδη, δεδομένου ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα σήμερα είναι 16.000 δολάρια (και όχι 27.000) και από τα στοιχεία δεν φαίνεται τριπλάσιο της Αργεντινής! Μάλιστα, δημοσίευσε τα διαγράμματα που εμφανίζουν το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση τα χρόνια του μνημονίου και το αντίστοιχο της Αργεντινής σε συνεχή άνοδο, από τότε που έδιωξε το ΔΝΤ!


Απαντώντας σε ένοντο ύφος στο παραπάνω δημοσίευμα ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε την εφημερίδα και τους δημοσιογράφους της «φανατικούς», «συνωμοσιολόγους», «κομμουνιστές», «κοινώς τρελούς».

capita1


Και έτσι ξεκίνησε ένας νέος γύρος κόντρας μέσω twitter κάτι που το συνηθίζει άλλωστε ο κ. Γωργιάδης αφού ανοίγει συνεχώς μέτωπα με δημοσιογράφους, μέσα ενημέρωσης ακόμα και με ανώνυμους χρήστες που διαφωνούν με τις μνημονιακές επιλογές του ιδίου αλλά και της κυβέρνησης.


Το κακό για το «αγαπημένο παιδι του Μαξίμου είναι ότι στο θέμα της Αργεντινής εξετέθη χωρίς ωστόσο να το παραδέχεται. Μετά από αλλεπάλληλα tweets με ύβρεις, και δεδομένης της επιμονής των δημοσιογράφων να ζητούν από τον Άδωνι να τους στείλει τα στοιχεία που δείχνουν ότι «σήμερα» το ελληνικό κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 27.000 δολάρια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δημοσίευσε στο twitter του δύο links με στοιχεία από το ΔΝΤ, λέγοντας ότι πλέον απαιτεί δημόσια συγγνώμη και αποκατάσταση!

Οι δημοσιογράφοι, μετά από λίγη ώρα, μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας τους, του απάντησαν: «Τολμάς και απαιτείς Άδωνι; να επαιτείς πρέπει (να σε ξεχάσουν οι Έλληνες)».

capita2

Όμως το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται που λέει κι ο λαός. Στην ανάρτηση, που κοινοποίησαν και στο twitter, οι δημοσιογράφοι του ανταπάντησαν ότι τα στοιχεία του ΔΝΤ που επικαλείται ο Άδωνις είναι για το έτος 2010!

Ότι δηλαδή στη Βουλή, δημόσια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ΣΗΜΕΡΑ, για να υπερασπιστεί το μνημόνιο, χρησιμοποίησε στοιχεία προ μνημονίου!

Αυτό ήταν και το ποτήρι που έκανε τον Άδωνι να χάσει την ψυχραιμία του. Ακολούθησε ορυμαγδός επιθετικών tweets εκατέρωθεν με απειλές περί αποζημιώσεων και άλλα παρόμοια. Μέχρι που λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ, όσοι παρακολουθούσαμε τον μέχρι τότε πιπεράτο διάλογο, γίναμε μάρτυρες της ομολογίας από πλευράς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε: «ΌΚ, το σήμερα λάθος». Και λίγα tweets μετά... «έκανα και εγώ λάθη, κάνατε κι εσείς. Πάμε παρακάτω».

capita3


Με δεδομένη την ομολογία Άδωνι ότι στη Βουλή δημόσια ανέφερε νούμερο του 2010 προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση το 2014(!), οι δημοσιογράφοι προκάλεσαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να αρθρογραφήσει την Κυριακή στην εφημερίδα, για να εξηγήσει αφενός για ποιο λόγο περιέγραψε στη Βουλή «παραποιημένη» την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (όπως ήδη έχει παραδεχθεί) αφετέρου για να δικαιολογήσει τα στοιχεία του έστειλε.

capita 5

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας έστειλαν μάλιστα και ανοικτή επιστολή στον Σαμαρά καλώντας τον επι της ουσίας να «μαζέψει» τον Άδωνι, αλλά μάταια. Απόκριση καμία μέχρι στιγμής...

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης:Η Αλεξίου δεν έκανε συναυλία για απολυμένη καθαρίστρια από τον ιδιωτικό τομέα

Το έριξε στην όπερα ο Άδωνις

Γεωργιάδης: Μαζί τα φάγαμε, αλλά όχι το ίδιο