ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Ζώης στο newsbomb: Έκθετος ο Ραγκούσης, ψηφίζουμε το 40ωρο

Χρ. Ζώης στο newsbomb: Έκθετος ο Ραγκούσης, ψηφίζουμε το 40ωρο
Στροφή 180 μοιρών από τη ΝΔ, στο θέμα του 40ώρου...

Στροφή 180 μοιρών από τη ΝΔ, στο θέμα του 40ώρου. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει τελικά την επίμαχη ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών, παρά το γεγονός ότι δεν έλαβε «πειστικά επιχειρήματα» από το Γιάννη Ραγκούση –κάτι που είχε αρχικά θέσει ως προϋπόθεση-για τα οφέλη αυτής της εξέλιξης.

«Ο κύριος Ραγκούσης είναι εκτεθειμένος γιατί απέδειξε πως καταφεύγει σε χειρισμούς απολύτως επικοινωνιακούς για την κατάκτηση και μόνο των πρόσκαιρων εντυπώσεων. Λυπούμαστε για αυτή τη στάση, για αυτή τη ρηχή αντιμετώπιση των αναγκών της δημόσιας διοίκησης και των αναγκών των πολιτών στη συναλλαγή τους και στην εξυπηρέτηση τους από τη δημόσια διοίκηση» τονίζει, με δηλώσεις του στο newsbomb, ο αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Χρήστος Ζώης και επισημαίνει πως η ΝΔ θα ψηφίσει την αύξηση των ωρών εργασίας στο δημόσιο, από 37,5 σε 40 ώρες καθώς δεν είναι ιδεολογικά αντίθετη με την αύξηση του ωραρίου.

«Εμείς στη ΝΔ δεν είμαστε ιδεολογικά αντίθετοι με την αύξηση του ωραρίου εργασίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η χώρα μας διέρχεται αυτές τις οικονομικές δυσκολίες και έχουμε διευκρινίσει, στη συζήτηση επί της αρχής, ότι δε θα είχαμε αντίρρηση αν από αυτό τον σχεδιασμό του κ. Ραγκούση, προέκυπτε η ανάγκη να καλέσουμε τους εργαζόμενους να δουλέψουν και περισσότερο από αυτές τις δυόμιση ώρες. Πάντοτε μετά από διάλογο μαζί τους. Πάντοτε σε μια προσπάθεια ο καθένας να συνεισφέρει αυτό που του αναλογεί και αυτό που μπορεί για την έξοδο από την κρίση. Ο κύριος Ραγκούσης δεν άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε η ΝΔ. Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη διάταξη για την αύξηση των ωρών εργασίας, αφού κατάφερε να αφήσει εκτεθειμένο τον κ. Ραγκούση στα μάτια τόσο των δημοσίων υπαλλήλων, αφού δε μπόρεσε να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, αλλά αν θέλετε γενικότερα στα μάτια των εργαζομένων…» υπογραμμίζει ο πρώην Υπουργός εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παραταθούν οι ώρες εργασίας.

Της απόφασης της ΝΔ να ψηφίσει την επίμαχη διάταξη, προηγήθηκε έντονη συζήτηση στο εσωτερικό της παράταξης, με στελέχη να εκφράζουν ,σε κατ΄ίδίαν συνομιλίες το φόβο τους, ότι η ΝΔ ενδέχεται να κατηγορηθεί για λαϊκισμό και για ψηφοθηρική υποταγή στα αιτήματα των συνδικαλιστών.