ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: «Η κυβέρνηση δεν έχει 180, η ΔΗΜΑΡ να μη συμβάλλει στη παράταση του»

Παπαδημούλης: «Η κυβέρνηση δεν έχει 180, η ΔΗΜΑΡ να μη συμβάλλει στη παράταση του»

«Οι πολίτες έχουν μεγάλα προβλήματα και το τελευταίο που τους απασχολεί είναι η ονοματολογία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την πλειοψηφία των 180 βουλευτών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ εξέφρασε την «ελπίδα» ότι ΔΗΜΑΡ και Φώτης Κουβέλης δεν θα συμβάλλουν «στην παράταση του βίου μίας καταστροφικής πολιτικής και μίας κακής κυβέρνησης».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών για τους οποίους αυτό που προέχει είναι τα προβλήματά τους και μία διαφορετική πολιτική για την αντιμετώπισή τους και όχι η ονοματολογία περί τον πρόεδρο.

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην προβολή του δικού του προγράμματος, ως εναλλακτικής λύσης για την ανεργία, τους μισθούς και συντάξεις, την φορολογία, την διοίκηση, την γραφειοκρατία, την διαφθορά, την ανάπτυξη της οικονομίας, την αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και την αλλαγή της ίδιας της Ευρώπης.

Βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να ηττηθεί αυτή η πολιτική μία ώρα αρχύτερα.

«Στόχος μας είναι όχι μόνο να γίνουμε κυβέρνηση, αλλά να μπούμε σ' αυτή τη διαδικασία με την μεγαλύτερη δύναμη, συνοχή και επάρκεια, ώστε να μείνουμε στα πράγματα, προωθώντας αλλαγές. Αυτό απαιτεί πρόγραμμα, συνοχή, εξωστρέφεια και συμμαχίες στηριγμένες πάνω στο πρόγραμμα, με αξιόπιστες δυνάμεις, που να προσθέτουν και όχι να αφαιρούν.»

Είπε ακόμα ότι στις 13 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

Διαβάστε επίσης: Χουντής: «Πρόεδρος της Δημοκρατίας από νέα, αντι-μνημονιακή, Βουλή»